loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
En glad og fornøyd gjeng med Energi og Miljø studenter!.

Fra oppvarming til omvisning

Pawel Økland / 2016-03-30 09:05:32

Blogg: For ikke så lenge siden var jeg og noen studiekompiser på «Oppvarming via tilluft» seminar som var et frokostseminar holdt i Multiconsult sitt hovedkontor ved Nedre Skøyen.

Det var et seminar om oppvarming via ventilasjon med aktiv tilluftsventil, en løsning som ble tatt i bruk ved Miljøhuset GK.

Her en lenke med mer detaljert info rundt prosjektet, er ganske interessant og absolutt verdt å sjekke ut!

Etter seminaret tok jeg anledningen til å spørre om det finnes muligheter for at klassen vår kunne komme til Miljøhuset GK for en omvisning. Dette var ingen problem og den 17. mars ble vi tatt imot av fagsjef for energi, Espen Aronsen, og direktør på ventilasjon Sturla Ingebrigtsen. Det ble holdt et foredrag rundt de tekniske aspektene ved bygget, ytelsen og vi fikk en omvisning rundt i bygget.

Nye fora = økt læringsutbytte

Resultatet etter foredraget og omvisningen var en gjeng med inspirerte og glade studenter med store glis og en rekke engasjerte diskusjoner.

I fjor høst arbeidet vi med et prosjekt i emnet «Byggfaglig Innføring» der klassen ble delt opp i grupper og skulle prosjektere et tenkt passivhus i Fornebu med parkeringskjeller, næringsdel og to følgende etasjer med boenheter. I faget «Energi, Miljø og Kjemi» skulle vi sørge for at næringsdelen fikk BREEAM sertifisering «Very Good». Og her kommer poenget.

Hvorfor var ikke vi her før? Så utrolig relevant for faget og prosjektoppgavene. Det å få en omvisning i et næringsbygg som er BREEAM sertifisert med energimerke A og passivhusstandard og samtidig bli fortalt hvilke løsninger som ble gjort for å møte de målene som ble satt var utrolig spennende. For det er der ute alle byggene som inneholder all teorien vi går gjennom befinner seg. Bare her rundt Oslo-området har vi relevante bygg som Miljøhuset GK, Powerhouse Kjørbo og Bellonahuset!

Pawel_blogg_klassebilde2

Omvisning i teknisk rom med fagsjef for energi, Espen Aronsen.

Selv var det bare en tilfeldighet at jeg kom over VVS-foreningen og andre arrangementer som f. eks Energiseminaret i Ås der jeg fikk med meg foredrag om Powerhouse Kjørbo og muligheten til å snakke med foredragsholder og sivilingeniør i energi og miljø Peter Bernhard.

Slike møteplasser skaper muligheter og for oss studenter innebærer dette flere muligheter for læring.

Min utfordring til HIOA er å lage et hefte og holde en forelesning til nye studenter som er dedikert til å informere om relevante foreninger for hver studiespesialisering og arrangere omvisninger i relevante bygg.

Personlig så tror jeg man får et mye større læringsutbytte av å komme seg ut til tider og se det man lærer om og ikke minst høre om løsninger foretatt av eksperter innen områder vi tar studiespesialisering i.

Det å sitte dag ut og dag inn på skolen kan bli monotont i lengden og et friskt pust som en slik omvisning bidrar som en katalysator for læring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OM Pawel Økland

Hei! Jeg heter Pawel Økland, er 33 år og kommer fra Bømlo i Hordaland.

Studerer Energi & Miljø i Bygg ved Høgskolen i Oslo Akerhus og BIM ved NTNU Gjøvik.

Jeg blogger om studieforløpet, livet som student og relevante hendelser i forhold til studiespesialiseringene.

Forutenom emnene jeg tar i studiene interesserer jeg meg for blant annet downhill-sykling, musikk og data.

MER FRA Pawel Økland
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee