loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Derfor vil jeg bli VVS-ingeniør

Pawel Økland / 2016-03-18 10:23:42

Blogg: Etter en del år i arbeid som lærer har jeg valgt å omskolere meg og skifte retning.

I forhold til min spesialisering (musikk) har det blitt en del vikartimer med andre fag da behovet for musikklærere har vært lite og dermed også vært vanskelig å anskaffe fast jobb.

Grunnen til at jeg har valgt å studere Energi og Miljø i Bygg ved Høgskolen i Oslo og Akershus er fordi jeg ønsker en hverdag med utfordringer, spennende arbeidsoppgaver og muligheten til å tenke kreativt. Selvsagt er det også for å skape en stabil arbeidssituasjon med gode muligheter nasjonalt og internasjonalt.

Selv har jeg også hatt en interesse for teknologi gjennom årene. Etter nøyere studie av innholdet og oppbyggingen til Energi og Miljø i Bygg programmet virket dette som et valg som ville passe meg veldig godt.

Det virker som at det er et stort behov for ingeniør med kompetanse innen energi og miljø. Det er økende fokus på passivhus med mål om nullenergi hus. Neste steget deretter vil jo være plusshus slik at det er mange spennende muligheter fremover. Senest i dag leste jeg en artikkel i VG om Kina som vil bort fra bygg med høy kostand og begrenset funksjon og heller satse på bærekraftige løsninger. Dette er åpenbart fremtiden.

Det som var den utslagsgivende faktor er at jeg som fremtidig ingeniør får være med på utvikling som gjør det lønnsomt for kunder å velge energi og miljøeffektive løsninger. Samtidig vil jeg oppleve hard konkurranse fra andre aktører om prosjekter som gjør at man presser seg selv for å levere den beste løsningen til kunden.

På den måten sørger man for stadig bedre løsninger. Jeg får bruke min kreativitet og kunnskap til å bidra til en bærekraftig utvikling og det synes jeg er ganske kult!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OM Pawel Økland

Hei! Jeg heter Pawel Økland, er 33 år og kommer fra Bømlo i Hordaland.

Studerer Energi & Miljø i Bygg ved Høgskolen i Oslo Akerhus og BIM ved NTNU Gjøvik.

Jeg blogger om studieforløpet, livet som student og relevante hendelser i forhold til studiespesialiseringene.

Forutenom emnene jeg tar i studiene interesserer jeg meg for blant annet downhill-sykling, musikk og data.

MER FRA Pawel Økland
annonse
annonse