loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Blogg: Endelig spesialisering i VVS

Pawel Økland / 2017-09-11 10:08:38

VVS-blogger Pawel Økland er i gang med siste året på skolen og gleder seg over endelig å spesialisere seg innen VVS.

Ikke lenge siden var det første møte med ingeniørstudiet og nå er det allerede klart for siste året på skolen. Mange lange kvelder og hardt arbeid har lønnet seg og fordypning vært en katalysator for økt interesse når det kommer til spesialiseringen.

Ren glede

Siste året nå og endelig VVS-spesialisering. Det jeg tidligere brukte fritid på er nå fag noe som gjør dette semesteret til ren glede. Valgfaget falt på vann og miljøteknikk og annenhver uke er det jobb som studentassistent i emnet matematikk 1000.

I VVS-faget har vi fått tildelt oppgave som er prosjektering av VVS-anlegg i et sykehjem.

Første innlevering er levert med energisimuleringer gjennomført i SIMIEN og TEK-sjekk. Forelesningene så langt har dekket blant annet kanaldimensjonering, lyd i ventilasjonsanlegg og komponenter. Snart skal vi gå gjennom varmeanlegg som gir videre forutsetning for prosjektering av varmeanlegget.

SYKEHJEM: 1. etasje i del av bygget hvor VVS-løsningene skal prosjekteres

Veldig fornøyd med pensum

Ventilasjonsteknikk del 1 og 2 er på plass samt vannbaserte oppvarmings- og kjølesystemer som er deler av pensum dette semesteret. Veldig fornøyd med dette pensumet. Det er fagbøker skrevet på en tydelig og lettfattelig måte som effektiviserer læringsprosessen, noe vi studenter setter pris på.

Videre benytter jeg Byggforskserien og aktuelle standarder samt digitale versjonen av Rørhåndboken som er tilgjengelig gjennom Kompetansebiblioteket til Skarland Press.

SIMULERING: Resultater fra energisimuleringen i SIMIEN tilfredsstilte kravene i NS 3701

Fortsetter i Sweco

I skrivende stund er vi tre fra gruppen som er på vei til semesterets første samling ved NTNU for å gå gjennom den 3. modulen i BIM-årsstudiet. Dette semesteret blir det arbeid i grupper hvor vi skal levere inn 5 oppgaver.

Vi blir også utsatt for to BIM-verktøy i energi og miljø-studiet ved HiOA dette semesteret. Vi skal gå igjennom Novapoint som er et prosjekteringsverktøy for VA i faget vann og Miljøteknikk og MagiCAD i VVS-faget. Førstnevnte blir et spennende nytt møte mens sistnevnte har jeg fått en del erfaring med via egenstudier og prosjekteringsarbeid i sommeren hos Sweco.

Jeg har også fått gleden av å få fortsette å jobbe hos Sweco på Vækerø etter sommerjobben tok slutt og hjelpe til med prosjekteringsoppgaver i VVS- avdelingen, hvor jeg lærer hver dag jeg er på kontoret. Jeg er veldig glad for at jeg tok BIM-studiet og la inn egenarbeid i prosjekteringsverktøy i fritiden.

Utfallet av ekstrajobben er at jeg kan tilføre verdi i en bransje med veldig dyktige mennesker og i gjengjeld trekke kunnskap fra områder hvor jeg behøver å styrkes for å bli størst mulig ressurs som fremtidig ingeniør.

2 svar til “Blogg: Endelig spesialisering i VVS”

  1. Lykke til med videre studier, Pawel!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OM Pawel Økland

Hei! Jeg heter Pawel Økland, er 33 år og kommer fra Bømlo i Hordaland.

Studerer Energi & Miljø i Bygg ved Høgskolen i Oslo Akerhus og BIM ved NTNU Gjøvik.

Jeg blogger om studieforløpet, livet som student og relevante hendelser i forhold til studiespesialiseringene.

Forutenom emnene jeg tar i studiene interesserer jeg meg for blant annet downhill-sykling, musikk og data.

MER FRA Pawel Økland
annonse
annonse
annonse
annonse