loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
AVLØPSRIGGEN: Fra venstre på bilde: Arvid Aalen (Geberit), Yngve Arntzen (Kruse Smith Entreprenør), Knut Olav Knudsen (VVS-foreningen), Pontus Lingetoft (AF Gruppen Oslo), Helge Koppang (Skanska Norge), Geir Haugen (Assemblin), Anders Thime (Assemblin), Svein Ole Grøsland (Erichsen & Horgen), Bjørn Eivind Winger (Geberit), Ola Trandum Gilhuus (Hjellnes Consult), Anita Hansen (Erichsen & Horgen) og Anders Aasen (Geberit).

Avløp er ikke bare dritt

Knut Olav Knudsen / 2016-08-29 08:00:50

BLOGG: Entreprenører og konsulenter i skjønn harmoni hos Geberit i Sveits.

Like før sommeren dumpet det ned en epost i innboksen min, det var en invitasjon til fabrikkbesøk hos Geberit fra Arvid Aalen. Denne gangen ønsket han å samle en liten gruppe entreprenører, konsulenter og undertegnede – fantastisk.

Feriekollisjon

Utfordringen var at turen var satt opp de to første dagene av ferien min. Egentlig skulle familien da vært på full fart nedover i Europa med familiens nyervervede bobil.

Men etter mange år i bransjen ryktes det at dette må man si ja til, vanligvis pleier turene å være hyggelige, samtidig som de har bra faglig innhold. Spesielt hadde jeg hørt om en avløpsrigg med gjennomsiktige rør som strekker seg over flere etasjer. Riggen viser hvordan avløpsvannet skal gå og hvordan det kan gå galt.

Min rause kone lot meg reise på jobbtur i starten av ferien vår. Hun og ungene tok noen ekstra dager i Sverige siden vi allerede var der og feiret midtsommer. Det er plikten du har når kona er svensk.

For meg som er en sosial og utadvendt kar og i tillegg liker faglig påfyll, var dette helt glimrende. Det er ikke bare energi og varmepumper som er moro.

Alt fra toaletter som spyler oppover til trykktesting av plastrør var bare noe av det vi fikk se. Det er også fasinerende å lytte til hvor mye støy et avløpssystem i bruk kan generere, og hvor bra støyen kan reduseres ved bruk av passende produkter. For ikke å glemme alle de tingene man kan gjøre uten å ta på produktet. Jeg kan ikke noe for det, men det syder av kvalitet og fokus på bærekraftige produkter og løsninger. Geberit har et stort spekter av produkter, men er kanskje mest kjent for pressfittings og toaletter.

Vann i alle varianter

Den gode praten sammen med hyggelige bransjefolk, der temaet fort handler om vann i alle varianter. Vann der det skal være – og der det helst ikke skal være. Det er kanskje en smule nerdete, men jeg liker det. Det er sikkert derfor jeg trives så godt i VVS-bransjen.

Knut Olav Geberit bobil 761FORLOT BOBILEN: VVS-blogger Knut Olav Knudsen avbrøt bobilferien – her i Skåne – for å besøke Geberit i Sveits.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OM Knut Olav Knudsen

Fagsjef i VVS-Foreningen.
VVS-Foreningen er en interesseorganisasjon for alle som har interesse av eller jobber med bygg. Vi har rundt 4000 personlige medlemmer fordelt på 14 regionale grupper. Foreningen representerer alle ledd i bransjen, bestiller, prosjekterende, utførende, leverandøren og drifteren. Vi er den eneste organisasjonen i bransjen som tilbyr en nøytral arena, og styres ikke av særinteresser som mange aktører i bransjen.

MER FRA Knut Olav Knudsen
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee