loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
TROX-PROSJEKT: De fire bachelor-studentene fra Høgskolen i Oslo og Akershus: Elin Gresaker (til venstre), Mia Olsen, Catarina Nohr og Andreas Brekke. (Foto: HiOA)
TROX-PROSJEKT: De fire bachelor-studentene fra Høgskolen i Oslo og Akershus: Elin Gresaker (til venstre), Mia Olsen, Catarina Nohr og Andreas Brekke. (Foto: HiOA)

Vellykket studentsamarbeid for Trox

/ 2018-01-18 09:07:42

Studentene fikk et reelt case fra Trox Auranor. Ventilasjonsbedriften fikk tilbake nye ideer til produkt, design og produksjonsmetoder.

I tråd med målet om å knytte kontakt mellom bedrift og læringsinstitusjoner tok Trox Auranor på vårparten i 2017 kontakt med Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) for å undersøke muligheten til å samarbeide med studenter innen produktdesign.

Til nytte for begge

Bakgrunnen var todelt: gi studenter mulighet for et reelt case fra norsk industri, samtidig som Trox Auranor kunne få hjelp til nye ideer, design og produksjonsmetoder.

Sammen med andre oppdragsgivere presenterte Trox Auranor seg på HiOA i september 2017, og fire bachelorstudenter valgte å jobbe med ventilasjonsbedriften.

Design for takprodukter

Konseptet var at de fire studentene skulle sette opp og lede et fullt designkontor med flere 1. og 2. års-studenter som medarbeidere i tilhørende funksjoner. Trox Auranor og studentene valgte i fellesskap at prosjektet skulle omhandle nytt design for takprodukter.

Designgruppen har vært på fabrikken flere ganger, og Trox Auranor har også vært på HiOA for omvisning og prosjektmøter.

VERKSTED: Oversiktsbilde fra et av verkstedene på HiOA. (Foto HiOA)VERKSTED: Oversiktsbilde fra et av verkstedene på HiOA.  (Foto HiOA)

I prosjektet har Trox Auranor fått omvisning i HiOAs lokaler på Kjeller for å se verkstedene og hvordan de jobber. Mellom møtene har studentene sendt over flere skisser av ideer som de har kommet opp med underveis, og sammen har oppdragsgiver og prosjektgruppen valgt veien videre basert på tekniske gode og kostnadseffektive løsninger.

Prosjekt i førjulsgave

Trox Auranor fikk overlevert prosjektet i midten av desember , inkludert skisser av alle ideene, mockups, materialtesting og faktiske prototyper.

OVERLEVERING: Overlevering av prosjekt - i front Trond Stensli fra Trox Auranor og Andreas Brekke fra prosjektgruppen. (Foto Trox Auranor)OVERLEVERING: Overlevering av prosjekt – i front Trond Stensli fra Trox Auranor og Andreas Brekke fra prosjektgruppen. (Foto Trox Auranor)

Nå skal produktutviklingsavdelingen i Trox Auranor vurdere forslagene nærmere, siden det både er lufttekniske og produksjonsmessige utfordringer som må løses.

Løsningene har uansett gitt en ny vinkling på aktuelle problemstillinger, noe som fører til løsninger på tilliggende produkter.

Gjentar det gjerne

Trox Auranor er klare på at erfaringen ved å jobbe med designstudenter på denne måten absolutt har vært positivt, og studentene har gitt tilbakemelding på at de får et godt innblikk i hvordan et prosjekt vil forløpe når de skal ut i arbeidslivet.

De tekniske og økonomiske mulighetene og begrensningene de har møtt underveis er reelle utfordringer de vil møte i lønnet designoppdrag. Det som er sikkert er at nye, kreative og interessante ideer kommer opp i en slik setting.

– Vi takker HiOAs studenter og studieledere for et utmerket samarbeid. Vi går gjerne inn i slike prosjekter på nytt. Det er et ansvar næringslivet har, og det gir oss minst like mye som det koster, uttaler Torunn Lismoen fra Trox Auranor, som har koordinert prosjektet underveis.

SAMARBEID: Trox Auranor representert ved Trond Stensli og Torunn Lismoen flankert av hele prosjektgruppen. (Foto: HiOA)SAMARBEID: Trox Auranor representert ved Trond Stensli og Torunn Lismoen flankert av hele prosjektgruppen. (Foto: HiOA)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse