loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Foto: Høgskolen i Oslo Akershus. Benjamin Ward.

Ta master i energi og miljø på deltid

Jan Erik Røine / 2016-02-19 06:48:28

Høgskolen i Oslo og Akershus tilbyr nå masteren i energi og miljø i bygg som deltidsstudium, i tillegg til fulltidsstudium.

Deltidsstudiet åpner muligheten til å kombinere jobb og utdanning.

– Flere av våre bachelorstudenter ønsker å gå videre med master, samtidig som de har behov for å jobbe og tjene penger. Ved å ta masteren på deltid slipper studentene å ta opp mer studielån når de kan kombinere studiene med arbeid, sier påtroppende studieleder for masterstudiet, Heidi Liavåg.

– Ellers erfarer vi at folk i jobb takker ja til fulltidsplass, og etter at studiene har begynt, ber de om å ta utdanningen over lengre tid, slik at de i praksis blir deltidsstudenter uten den strukturen og støtten et reelt deltidsløp innebærer.

– Et deltidsstudium egner seg dessuten godt for dem som har en bachelorgrad, og har fått jobb på relevant fagområde, men ønsker å utvide sin faglige kompetanse. De kan gjerne ta masteroppgaven som en del av arbeidet sitt, den er samlet i siste semester og utgjør en arbeidsinnsats på ca. 750 timer. Og om studenten har fagrelevant arbeid, er det jo muligheter for at det som læres på masteren kan erfares og prøves ut i arbeidslivet, noe som er positivt for læringsprosessen, og muligens kan gi motivasjon til å lære mer, tror Liavåg.

Må sette av tid

Men det kreves en del, også av deltidsstudenter: De bør møte på høgskolen til undervisning, bidra i gruppearbeid og utføre obligatoriske arbeider på høgskolen, blant annet laboratorieøvinger.

– Man skal tenke over at det er et løp på fire år, se fremover og sette av tid til studiet, sier Liavåg.

For dem som ønsker det, er det også mulig å forsere studiet til tre år. For å begynne på masterstudiet i energi og miljø i bygg, må man ha en bachelorgrad med samme navn, eller en bachelorgrad fra maskin, bygg eller tilsvarende.

Øvrige opptakskrav finner man på http://www.hioa.no/Studier-og-kurs/TKD/Master/Energi-og-miljoe-i-bygg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse