loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Rørhåndboka mer robust

Jan Erik Røine / 2015-10-27 09:47:15

– Rørhåndboka fikk et voldsomt grafisk løft i fjor, så i årets utgave har vi spesielt hatt fokus på å oppdatere innholdet og det faglige, sier fagdirektør i Skarland Press og leder av VVSkunnskap.no, David Zijdemans.

Rørhåndboka 2016 er skrevet av Ole Larmerud i Rørentreprenørene Norge. Kunnskapsavdelingen i Skarland Press, ved Monica Stähli og David Zijdemans, har stått for design, layout og illustrasjoner.
I jobben med årets Rørhåndbok har Kunnskapsavdelingen gjort boka mer anvendelig og solid med spiral, samt vannbestandig og kraftigere omslag.
– Vi har gjort boka mer robust fordi den er med rørleggerne ut på jobb så den må tåle en støyt, sier Zijdemans.

To forsider

I tillegg har de gjort det enklere å finne fagstoffet ved å organisere boka i en fagdel og en info-del. Med ny layout har Rørhåndboka to forsider, fra den ene forsiden kommer en rett inn på fagdelen og fra den andre, info-delen, kommer du inn på kalenderen og bransjestoffet.
– Tanken er å gjøre boka mer anvendelig for rørleggeren, slik at han finner raskere og lettere frem til både fagstoffet og kalenderdelen, forklarer Zijdemans. Nytt i årets utgave er en meget anvendelig årskalender som er utbrettbar.
Rørhåndboka 2016 inneholder også 25 helt nye blader og 20 som er revidert.
– Nytt i år er at vi har opprettet en fagkomite bestående av flinke rørleggere som har hjulpet forfatteren. De har kommet med gode innspill, sier Zijdemans, og legger til at boka også har fått en førstehjelpsside som kan være til hjelp hvis uhell skjer ute på byggeplass.

Får idéer utenfra

Forfatter Ole Larmerud i Rørentreprenørene Norge kan fortelle at det har blitt lagt ned en god del arbeid i kapitlet om frostmedier, isvannsanlegg og korrosjon.
– Og så har vi skrevet en del om varmeoverføring fra varmtvannsledninger til kaldtvannsledninger. Kjøling av bygg, vakuumtoaletter og trykkøkningspumper har vi også skrevet en del om, sier han, og legger til:
– Vi skriver generelt sett etter ideer vi får utenfra. Folk ringer og spør om ting de ikke finner i boka og kunne tenke seg faglig råd om. Så vi får de fleste ideer utenfra, det er bra.

Brukervennlig

Larmerud understreker at den nye fagkomiteen har vært veldig bra å ha i bakhånd. Fagkomiteen består av Bjørn Øyvind Kronstad fra Rør-Partner AS, Bjørn Teksle fra Strand og Teksle AS, Are Skaar Nielsen fra Rørentreprenørene Norge og David Zijdemans fra VVSkunnskap.no.
– De har kommet med ideer og mer utfyllende forklaring på ting som var litt mangelfullt i forrige utgave, sier Larmerud.
Det han er aller mest fornøyd med i årets Rørhåndbok er at en er mer brukervennlig med to innganger til boka.
– Nå får brukerne mye enklere tilgang til det de søker etter. Jeg er også veldig fornøyd med samarbeidet med leverandørene og de tilbakemeldingene vi får fra brukerne, sier han og legger til:
– Boken har fått en ansiktsløftning når det gjelder figurer, fargebruk og annet.

 

3 svar til “Rørhåndboka mer robust”

  1. Jimmy Turhus sier:

    Jeg skulle gjerne bestille rørhåndboka men nettsiden er ikke mulig å åpne,

  2. Hei
    Du kan bestille Rørhåndboka på VVSkunnskap.no
    Følg linken:
    http://www.vvskunnskap.no/nettbutikk/9-nettbutikk—/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse