loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Fredag 22. april, under Nordnorske VVS-dager, holder John Michael Haugen lydkurs hvor deltakerne får kunnskap om hvordan man tilfredsstiller kravene i NS 8175:2012.

Lær deg lydkravene

Synnøve Prytz Berset / 2016-04-04 07:00:59

Under Nordnorske VVS-dager blir det arrangert lydkurs om NS 8175. – Det er lite kunnskap om hvilke lydkrav som finnes, sier kursholder John Michael Haugen.

John Michael Haugen er teknisk sjef ved Bergen Luftteknikk og har jobbet med lyd i ventilasjon og kursing om lyd i 20 år. Han har også jobbet med lydkravene i NS 8175 i over 10 år, samt at han har mange års erfaring som ansvarlig for akustikk i Norge for Swegon as.

Universell utforming

En del av de problemene han møter vedrørende lyd i bygninger er at ansvarlige ikke vet forskjellen på lydeffekt og lydtrykk. Det er også lite kunnskap om hvilke lydkrav som finnes, for eksempel i rom for konfidensielle samtaler.

– Det som irriterer mest er lite/ingen kunnskap og «slik har jeg alltid gjort det» i forbindelse med demping i kanalnett mellom to rom. Og nå som det også er kommet krav om universell utforming tror jeg det er mange som vil få seg en overraskelse, sier Haugen.

Lydteori og krav

Fredag den 22. april kan rådgivere og entreprenører melde seg på lydkurset som blant annet omhandler lydteori, TEK i forhold til NS 8175: 2012, og gjennomgang av hva som må til for å tilfredsstille de strenge kravene NS8175: 2012.

Kurset har tidligere blitt arrangert i Bergen, Haugesund og Stavanger med strålende tilbakemeldinger.

Mer informasjon og påmelding finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse