loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Ønsker du faglig påfyll og formell kompetanse i prosjektering av nullutslippsbygg og plusshus kan du melde deg på etterutdanningskurs ved NTNU i vår. Illustrasjon fra Powerhouse Kjørbo, ett av pilotbyggene i ZEB. Ill.: Snøhetta/MIR

Lær mer om fremtidsbyggene

/ 2016-01-13 08:19:36

I vår arrangerer NTNU etterutdanningskurs i prosjektering av nullutslippsbygg og plusshus.

Forskningssenteret Zero Emission Buildings (ZEB) jobber for utvikling av bygg som ikke bidrar til klimautslipp gjennom produksjon, drift og avhending. Flere nye konsepter og løsninger, samt ny kunnskap om prosesser og strategier for realisering av nullutslippsbygg, er utviklet i løpet av prosjektperioden. Fem pilotbygg er blitt oppført, og ytterligere fire er under prosjektering.

Nytt kurs

Som et ledd i formidlingen av resultatene fra forskningsprogrammet, arrangeres det i vår et etterutdanningskurs ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim.

Kurset er tilrettelagt for arkitekter, rådgivende ingeniører, ansatte i entreprenør- og byggefirmaer, kommunale saksbehandlere og andre som arbeider med planlegging, prosjektering og bygging av bygninger med fokus på lavt energibruk og klimagassutslipp.

– Målsetningen for ZEB er et markedsgjennombrudd for nullutslippsbygg, og da er det veldig viktig å nå ut bredt med resultatene fra forskningen, uttaler professor Arild Gustavsen ved NTNU, som er leder for forskningssenteret, i en pressemelding.

Kan bygges i dag

Kurset legger vekt på praktisk planlegging og design av nullutslippsbygg og inkluderer alt fra overordnet planlegging til bygningsdetaljer og gode materialvalg.

– Fremtidens bygninger, nullutslippsbygg, kan bygges allerede i dag. Hvis du vil vite hvordan dette kan gjøres bør du delta på dette kurset, sier professor Inger Andresen ved NTNU, som er ansvarlig for kurset.

Kurset arrangeres i samarbeid med SINTEF Byggforsk, Snøhetta, Multiconsult, Caverion, Brødrene Dahl, Isola, Statsbygg, Skanska og NorDan gir  7,5 studiepoeng ved NTNU.  Påmeldingsfrist er 10. februar, men deltakerne tas opp etter «førstemann til mølla»- prinsippet så det anbefales å melde seg på så snart som mulig. Se her for mer informasjon.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse