loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Mandag 21. januar arrangerer NTNU et seminar ved Hist/NTNU i Trondheim for å feire at VVS-Utdanningen er 50-år. På bildet underviser professor ved NTNU Oddbjørn Sjøvold studenter ved NTNUs VVS-utdanning.

50 år med VVS-utdanning

/ 2016-01-12 10:36:01

NTNU markerer at det er 50 år siden VVS-utdanningen ved Hist/NTNU i Trondheim ble etablert.

Varme-, ventilasjon- og sanitær- utdanningen ble igangsatt i Trondheim ved Trondheim Ingeniør Høgskole, nå NTNU, i august 1965. Dette var Norges første rene VVS-utdanning. Det er 50 år siden.

Denne begivenheten ønsker NTNU å markere med et seminar mandag 25. januar 2016.

Attraktive i arbeidsmarkedet

VVS-utdanningen på bachelornivå er en viktig profesjonsutdanning som har betydd mye for samfunnet og den enkelte byggherre- i tillegg til bygge-bransjen, VVS-bransjen og studiemiljøet i HIST.

– Våre VVS-ingeniører har vært og er svært attraktive i arbeidslivet både for offentlig og privat sektor. Her i Trondheim har vi som de eneste i landet oppretthold en «ren» VVS-utdanning på bachelornivå, sier koordinator for seminaret, professor Oddbjørn Sjøvold ved NTNU, i en pressemelding.

Undersøkelser viser at dette studiets VVS-studenter er attraktive i arbeidsmarkedet og fornøyde med å ha fått en svært relevant utdanning innenfor sin bransje.

– Som en liten del av et stort universitet blir det viktig å beholde vår egenart og fortsatt levere de kandidatene som næringslivet etterspør. De blir produktive ingeniører etter kort tid fordi vi fokuserer på praktisk rettet ingeniørarbeid, sier Sjøvold.

Utviklingen av VVS-utdanningen

Seminaret vil ta for seg utviklingen av VVS-utdanningen vår, fra oppstarten for 50 år siden, og frem til i dag. Man vil også denne dagen forsøke å se litt frem over for å finne ut hva det bør fokuseres på i fremtiden, samt fortelle om faglige aktiviteter i deler av bransjen.

Mot slutten av seminaret vil det bli en omvisning i NTNUs VVS-laboratorium hvor Sturla Ingebrigtsen presenterer framtidens ventilasjonsaggregat. Dagen avslutter med middag i Palmehagen på Britannia hotell.

– VVS faget har alltid vært opptatt av redusert energibruk i bygninger og i industri. Vår utdanning er derfor svært relevant sett i lys av et bærekraftig klimamål og et «grønt skifte», sier Sjøvold.

NTNUs VVS-ingeniører får mange spennende jobber som rådgivere, entreprenører, leverandører, produsenter og lærere. Det å jobbe med energi og miljøvurderinger i et kreativt arbeidsmiljø med VVS-prosjektering, installasjoner og leveranser er krevende men morsomt, påpeker han videre.

Hever kvaliteten ytterligere

I nye NTNU vil bachelorutdanninger som VVS bli et stort og viktig tilskudd til allerede eksisterende masterutdanninger.

– Vi vil jobbe for at muligheten til å fortsette i to år for å ta mastergrad blir enda enklere enn det er i dag. I nye NTNU ser vi muligheter for å heve kvaliteten på bachelorutdanningene ytterligere gjennom et stort nettverk av fagpersoner på alle nivåer, også tverrfaglig. Mulighetene for våre bachelorkandidater til å delta i forsknings- og utviklingsarbeid vil øke, sier Sjøvold.

Til seminaret inviteres sentrale personer i VVS-bransjens fagmiljø som får muligheten til å høre om utviklingen og betydningen av VVS-utdanningen her i landet. Studenter ved NTNUs VVS-utdanning inviteres også til dagseminaret blant annet for å kunne etablere nettverk og få innsikt i den faglige utviklingen, samt tidligere lærere som har bidratt i flere år med VVS-utdanningen ved HIST.

Markeringen vil finne sted ved HIST/NTNUs lokaler på Kalvskinnet i auditorium KA-SA135, Sverres gate 10b i Trondheim, den 25.januar fra kl. 10.00-18.30.

Påmelding til Natalia Maribel Bakken, natalimb@hist.no, innen mandag 18.01.2016.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse