loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Minneord om en bauta i VVS-bransjen

Jan Erik Røine / 2015-08-19 13:33:16

Siv. ing. Leif Ingemar Stensaas er død. Han sovnet stille inn etter en lengre tids sykeleie, i en alder av 84 år.

Våre tanker går først og fremst til hans nærmeste, men også den store flokken av VVS-ingeniører som ble utdannet under hans ledelse, og føler vemod ved dette dødsbudskapet.

Leif I. Stensaas startet som sivilingeniør i rørleggerfirmaet K. Lund i Trondheim, etter endt utdannelse ved NTNU i 1958. Siden hadde han en periode som rådgivende ingeniør VVS i firmaet Stensaas og Jensen AS, hvoretter han i 1962 tiltrådte i stillingen som faglærer VVS ved det som den gang het Trondheims Tekniske Skole, og forble der frem til han gikk av med pensjon i 1993.

Uteksaminerte rundt 400 VVS-ingeniører

I sin 31 år lange karriere ved ingeniørutdanningen i Trondheim, hvor han etablerte VVS-linja, har han uteksaminert i størrelsesorden 400 VVS-ingeniører som vi i dag finner igjen i alle ledd i VVS-bransjen.

Ved siden av undervisningen utarbeidet Stensaas en rekke lærebøker innenfor VVS-fagene, for Teknisk fagskole, utgitt på Universitetsforlaget og for ingeniørutdanninga, på VVS-foreningens eget forlag, Skarland press.

Leif I. Stensaas var en tålmodig og vennlig underviser som dag for dag, gjennom hele utdanningsperioden, gav oss faget i doser, passende til at vi absorberte kunnskapen og stod godt rustet for oppgaver i næringslivet etter avlagt eksamen. Og jeg føler meg rimelig trygg på at alle de rundt 400 VVS-ingeniørene i dag ser med takknemmelighet og respekt tilbake på årene sammen med Leif I. Stensaas.

Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk Forening hyllet Stensaas ved tildeling av æresmedlemskap i Trøndelag Gruppe og senere i hovedforeningen.

Fred over hans minne.

Leif Amdahl, tidligere elev ved Stensaas første kull ved Trondheim Ingeniørhøgskole, fra 1962 til 1965.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse