loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
BYGGEBOOM: Rune Andersen har tatt plass på toppen av Scandic Havet, hotellet der årets nordnorske VVS-dager ble arrangert, med utsikt over et Bodø med stor byggeaktivitet.
BYGGEBOOM: Rune Andersen har tatt plass på toppen av Scandic Havet, hotellet der årets nordnorske VVS-dager ble arrangert, med utsikt over et Bodø med stor byggeaktivitet.

Motivatoren i nord

Georg Mathisen / 2018-08-31 09:00:38

Han bygger nettverk i VVS-foreningen og motiverer på jobb. – Jeg trives veldig godt i entreprenørbransjen, sier Rune Andersen.

Han var rådgiver i fire år før han begynte som prosjektleder i Elektro Bodø.

– Jeg har vært veldig heldig, mener han selv.

– I stedet for å sitte i et stort, internasjonalt konsern, møter jeg sjefen hver dag og kan diskutere alt. Egentlig er hele bransjen flink til å holde på en flat struktur.

Blir kjent

Andersen var primus motor for årets Nordnorske VVS-dager, med svært gode tilbakemeldinger. Når det ikke er storarrangement, er han styremedlem i Bodø bygruppe i VVS-foreningen.

– Hvorfor?

– For å være helt ærlig, så dreier det seg om nettverksbygging og å bli lagt merke til. Jeg så på det å være aktiv i foreningen, som en god mulighet til å bli bedre kjent med folk i bransjen, siden jeg ikke er fra byen, sier han.

– Mulighetenes by

Rune Andersen vokste opp i Kjøpsvik i Tysfjord, studerte i Narvik og har bodd i Bodø i seks år. Der har han planer om å bli.

– Det er mulighetenes by. Veksten ser ikke ut til å ta slutt. Vi mistet hovedflystasjonen med 1.000 arbeidsplasser, men jeg tror ikke Bodø kommer til å lide i det hele tatt. Det blir bra med ny flyplass og ny bydel, sier han.

Været og boligprisene er det eneste han ikke er like positiv til.

Uansett: Det bygges mye i Bodø, hele tiden.

– I Norge har vi litt høydeskrekk. Det er dumt. Miljømessig er det veldig bra å bygge store bygg. Du får samlet mer på ett område, sier Andersen.

Ros og klapp på skulderen

I den daglige jobben snakker han gjerne om motivasjon.

– Det skal så lite til før montørene trives på jobb. Ros og klapp på skulderen betyr mye. I går kjørte jeg ens ærend til Fauske fordi vi hadde en montør der som hadde gjort en god jobb og fortjente positiv tilbakemelding, forteller han.

Nordnorske VVS-dager var en motivasjon i seg selv for Rune Andersen.

– Jeg innså tidlig at det er noe jeg ønsket at vi skulle få til – at det skulle bli bra og at vi skulle kunne være stolte av det i ettertid. Mo i Rana bygruppe hadde satt en ny standard for et år siden, så vi hadde store sko å fylle, men jeg synes vi fylte dem ganske bra, sier han.

Solid gruppe

Bodø bygruppe karakteriserer han som solid, med god fordeling av oppgavene.

– Jeg gleder meg til det videre arbeidet. Vi har hatt strategisamling sammen med foreningen sentralt og sett på hvordan vi skal drifte foreningen. Så vil vi få til mer sosialt.

Andersen blir i foreningen så lenge han har anledning og tid og så lenge medlemmene vil ha ham i styret.

– Vi som er aktive, passer godt i lag og representerer både rådgiver, entreprenør, byggherre, leverandør og en selvstendig. Sammen er vi en bra gruppe, og vi er en ung gruppe, sier han.

Tilfeldig yrkesvalg

Da han var liten, ante han slett ikke at han kom til å skulle arbeide med i VVS-bransjen.

– Jeg hadde en eldre barndomskompis jeg så veldig opp til, og valgte samme studieretning som han. I dag jobber vi begge i VVS-bransjen her i Bodø. Jeg kunne ikke valgt bedre, så det er jeg fornøyd med. Kunnskapen kan du ta med til et annet fagfelt om du vil; du er ikke låst. Så får vi se hva fremtiden bringer – men jeg blir i hvert fall boende i Bodø, sier Rune Andersen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse