loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
PROFESSOR PETERSEN: Arnkell J. Petersen fra Erichsen & Horgen AS blir professor II ved Arkitektur- og designhøgskolen.
PROFESSOR PETERSEN: Arnkell J. Petersen fra Erichsen & Horgen AS blir professor II ved Arkitektur- og designhøgskolen.

Nå er han også professor

/ 2018-08-28 13:51:57

Arnkell J. Petersen fra Erichsen & Horgen AS er ansatt som professor II ved Arkitektur- og designhøgskolen.

Stillingen vil inngå i gruppen for konstruksjoner, materialer og økologi på skolens Institutt for arkitektur.

Til daglig jobber Petersen som seksjonsleder for energi og inneklima i Erichsen & Horgen AS.

Foreleser og veileder

Gjennom sin professor II stilling vil Arnkell bidra med forelesninger og veiledning innen emner som energibruk, energiforsyning, dagslys, inneklima, klimatekniske installasjoner, bærekraftig prosjektering og tverrfaglig integrert designprosess.

Trenger tverrfaglighet

– Feltene energi og inneklima blir stadig tettere knyttet til arkitektonisk utforming. Bygningsform, indre romforløp, konstruksjoner, materialer og fasadeutforming må virke sammen for å redusere avhengigheten av kunstig belysning, mekanisk ventilasjon og energikrevende oppvarming. Spesielt innen ventilasjon, oppvarming og belysning har vi ønsket å styrke kompetansen i vårt tverrfaglige lærerteam, sier professor Marius Nygaard,  som leder gruppen for konstruksjoner, materialer og økologi på skolens Institutt for arkitektur.

– Arnkell kombinerer bred prosjekteringserfaring med spisset kompetanse innen design av bygg med høye miljøambisjoner og nyskapende klimatiseringsløsninger. Han er en god og engasjert formidler. Vi ser derfor frem til å få ham som professor II ved AHO fra og med høstsemesteret 2018, sier Nygaard.

Ærbødig professor

– Jeg ser frem til å bidra til utdanningen ved AHO og dermed være en liten brikke i at fremtidens arkitekter tar hånd om en helhetlig bærekraftig prosjektering av bygninger. Det er med ærbødighet at jeg sier ja til å tiltre stillingen idet jeg er sikker på at det å undervise ved AHO vil være både lærerikt og utfordrende, sier Arnkell Petersen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse