loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
PÅ PALLEN: : Kommunikasjonsrådgiver Marthe Haugen Stranden (t.h) og HR-rådgiver Malin Eriksen (t.v) er svært stolte av å ha mottatt prisen under Universum Professional Awards 2017. (Foto: Line Slotnæs)
PÅ PALLEN: : Kommunikasjonsrådgiver Marthe Haugen Stranden (t.h) og HR-rådgiver Malin Eriksen (t.v) er svært stolte av å ha mottatt prisen under Universum Professional Awards 2017. (Foto: Line Slotnæs)

Tøff kamp om å være mest attraktiv

Arne Kongsnes / 2017-11-10 10:11:41

Norconsult er mest attraktiv hos yrkesaktive ingeniører, mens konkurrenten Multiconsult er mest attraktiv hos studentene.

Norconsult beholder andreplassen på Universums undersøkelse for 2017, og er for andre året på rad den mest populære arbeidsgiveren for rådgivende ingeniører.

Universum avdekker hvert år Norges mest attraktive arbeidsgivere blant yrkesaktive med høyere utdanning, og i år har mer enn 10.000 sagt sin mening. Innenfor teknologi og naturvitenskap har mer enn 2.000 yrkesaktive ingeniører svart på undersøkelsen som for andre gang har kåret Norconsult til den mest attraktive arbeidsgiveren i bransjen.

Skarp konkurranse

Statoil, Norconsult og Multiconsult er topp tre i årets Universum-kåring for yrkesaktive ingeniører. Videre er Rambøll og Sweco inne på årets topp 10-liste, noe som gjør rådgiverbransjen til en av de aller mest populære arbeidsgiverne blant yrkesaktive ingeniører.

1 Statoil
2 Norconsult
3 Multiconsult
4 Sintef
5 Kongsberg Gruppen
6 Rambøll
7 DNV GL
8 Innovasjon Norge
9 Google
10 Sweco

Kompetansen avgjør

Tall fra årets undersøkelse viser at ingeniørene som ønsker å jobbe i Norconsult assosierer selskapet blant annet med markedssuksess og utviklingsmuligheter, noe som gleder konsernsjef Per Kristian Jacobsen.

– Norconsult har en klar nummer én posisjon i Norge og noen av de mest spennende og komplekse prosjektene og problemstillingene man som rådgivende ingeniør kan jobbe med innenfor en rekke ulike fag- og tjenesteområder. At vi i tillegg assosieres med utviklingsmuligheter, er meget positivt, og gjenspeiler satsningen vi har på intern karriereutvikling, sier Jacobsen.

– Resultatet fra undersøkelsen er et uttrykk for flere år med målrettet arbeid for å være det mest attraktive selskapet i bransjen. Norconsult lever av kompetanse, og skal ha bransjens mest kompetente medarbeidere. I Norge ansetter vi rundt 200 nye medarbeidere hvert år. Vi jobber iherdig for å tiltrekke oss de beste ved å vise at vi kan tilby en meningsfull og spennende arbeidshverdag, og at vi har medarbeidere som virkelig trives i jobben sin. Resultatet fra årets medarbeiderundersøkelse viser at over 90 prosent av medarbeiderne i Norconsult kan anbefale andre å søke jobb hos oss, dét tar vi som et tegn på at folk har det bra og er stolt av jobben de gjør, sier konserndirektør Fride A. Hærem.

Første pallplass for Multiconsult

Multiconsult rykker opp én plassering fra i fjor og er på pallen for første gang.

Selskapet oppfattes attraktiv som arbeidsgiver hos begge kjønn, men rangeres noe mer attraktiv for menn enn kvinner. Undersøkelsen viser at ingeniørene som ønsker å jobbe i Multiconsult assosierer virksomheten med blant annet spennende tjenester og utviklingsmuligheter.

–  Vi skal være stolte av nok en pallplassering i 2017 som en av Norges mest attraktive arbeidsgivere, denne gangen kåret av erfarne ingeniører. Dette er et resultat av ett lag med engasjerte medarbeidere som hver dag bidrar til å sette Multiconsult på kartet som arbeidsgiver gjennom gode faglige diskusjoner med kunder, kollegaer og samarbeidspartnere, sier konsernsjef Christian Nørgaard Madsen.

TOPPLISTENE: Her ser du topplistene fra Universum 2017

Studenttoppen

Tidligere i år kåret Universum studentenes mest attraktive arbeidsgivere. Her er det Multiconsult som så vidt kommer foran Norconsult. Nesten 14.000 studenter deltok.

1 Statoil
2 Kongsberg Gruppen
3 Multiconsult
4 Norconsult
5 Sintef
6 Statkraft
7 Aker Solutions
8 Forsvarets forskningsinstitutt
9 Hydro
10 Microsoft

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse