loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
JUBELDAG: Tor Leif Helgensen (til venstre) fra fjorårsvinner Tysvær kommune sammen med Statsbyggs økonomi- og virksomhetsdirektør Marianne Fålun og innkjøpssjef Bård Sandbæk. (Foto: Statsbygg)
JUBELDAG: Tor Leif Helgensen (til venstre) fra fjorårsvinner Tysvær kommune sammen med Statsbyggs økonomi- og virksomhetsdirektør Marianne Fålun og innkjøpssjef Bård Sandbæk. (Foto: Statsbygg)

To priser til Statsbygg

/ 2018-11-08 10:08:19

På samme dag ble Statsbygg tildelt både årets anskaffelsespris for digitalisering og god styring, og prisen for årets prosjekt.

–Prisene viser at hardt arbeid lønner seg, sier administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen i Statsbygg i en pressemelding fra selskapet.

– Anskaffelser og prosjektgjennomføring er kritiske aktiviteter for oss. Kvaliteten i disse aktivitetene er avgjørende både for vår økonomi og vårt omdømme.

Digitalisering og god styring

Det er Difi som deler ut anskaffelsesprisen for digitalisering og god styring. Juryen la vekt på at Statsbygg viser usedvanlig god gjennomføringsevne med en bredde i resultater som imponerer, og at resultatene oppnås gjennom bred involvering av de ansatte.

Juryen framhevet at Statsbygg skreddersyr informasjon for ledere, innkjøpere og kontrakstforvaltere, og har digitalisert innkjøpsprosessene fra bestilling til betaling og sikret integrasjon mot sentrale fagsystemer. Vinneren er et godt eksempel for andre, skriver juryen i sin begrunnelse.

Årets prosjekt for fengsler

Prisen for årets prosjekt ble delt ut av Prosjekt Norge på deres konferanse Prosjekt 2018.

Statsbyggs mottok prisen for de nybygde modulfengslene på Ullersmo og i Eidsberg som ble åpnet i 2017. Gjennom en standardisering av byggeprogrammet og modulbygging ble både byggetiden og kostnadene redusert. Beregninger viser at byggene ble 60 og 80 millioner kroner rimeligere enn hvis de skulle bli bygd på tradisjonell måte, samtidig som byggetiden blir kuttet med et halvt år.

Statsbygg ble i august tildelt «Beste praksis»-prisen for arbeidet med å bygge fengsler billigere og raskere. Den gang var det byggenæringens satsing Bygg21 som deler ut prisen, og Statsbygg delte den med Kriminalomsorgsdirektoratet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse