loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SKISSER: Slik kan Stovner bad i Oslo bli. (Illustrasjon: Dyrø & Moen Arkitekter)
SKISSER: Slik kan Stovner bad i Oslo bli. (Illustrasjon: Dyrø & Moen Arkitekter)

Stovner bad til Sweco

/ 2017-10-30 09:50:12

Sweco får ansvaret for alle fag i forprosjektet til Stovner Bad i Oslo, som har en planlagt kapasitet på 300.000 besøkende årlig.

I samarbeid med Dyrø & Moen Arkitekter har Sweco vunnet konkurransen om forprosjektet Stovner bad i Oslo, med forslaget «Oasen».

Nærhet til det grønne

Som første bygg i en ny hovedplan Stovner/Rommen blir Oasen et øvre startpunkt i en etappevis utbygging av Strøksgata og Fossumdumpa. Badets arkitektur skal blant annet signalisere nærhet til det grønne, og naturlige materialer blir et viktig element. Sweco får ansvar for alle fag i prosjektet, hvor VVS blir særlig sentralt.

Stovner bad skal gi et helhetlig svømme- og badetilbud tilpasset både svømmeidretten, skoler og publikum i alle aldre. Badets størrelse skal møte behovene i Bydel Stovner, og ha en kapasitet på 100.000 – 300.000 besøkende årlig.

– Vi har utarbeidet de første skissene på hvordan badet vil kunne komme til å se ut, og ved å dele skissene, vil beboere i området allerede nå kunne få et inntrykk av hvordan det nye badet vil kunne bli, sier direktør for Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby.

Oppdraget er å utrede et 25 meter basseng med bredde inntil 21 meter og en enkel tribunetrapp. Det skal i tillegg legges til rette for opplærings- og behandlingsbasseng med heve-/senkebunn, HC-tilrettelegging og mulighet for 34 grader i vannet.

Stovner bad skal inneholde et eget familiebasseng og et eget barnebasseng, og muligheten for en eller flere sklier skal vurderes.

Politisk behandling

Oslo har høye miljøambisjoner, og foretaket jobber målbevisst med å redusere klimagassutslippene.

– I arbeidet med Stovner bad vektlegger vi å finne frem til gode energiløsninger, og vi samarbeider med Senter for idrettsanlegg og teknologi (SIAT) i Trondheim, som er blant landets fremste på nettopp dette, sier direktør Eli Grimsby.

LES MER: Enorme sparemuligheter i idrettsanlegg

Forprosjektet vil ferdigstilles tidlig neste år. Etter det skal prosjektet kvalitetssikres før det behandles politisk.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee