loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Nye Deichmanske blir et signalbygg som Oslo-borgere vil få mye glede av i mange år fremover. (Foto: Skanska)

Skanska signerer Deichman-kontrakt

/ 2016-03-16 07:00:36

Skanska har fått i oppdrag av Oslo kommune ved Kultur- og idrettsbygg Oslo KF å utføre råbyggsentreprisen for nye Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika i Oslo.

Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika kommer til å være en tydelig profilert kulturintitusjon og skal være ledende i utviklingen av det moderne folkebiblioteket.

– Vi er svært fornøyd med å ha fått en stor og seriøs aktør som Skanska til et krevende prosjekt med stor nasjonal og også internasjonal oppmerksomhet. Det er viktig for oss å ha en god samarbeidspartner, sa administrerende direktør Eli Grimsby i Kultur- og Idrettsbygg (KID) ved kontraktsigneringen.

Høye miljøambisjoner

Oslo kommune har uttrykt høye miljøambisjoner for det nye Deichmanske hovedbiblioteket, der de viktigste tiltakene dreier seg om Passivhusnivå og FutureBuilt-programmet.

– Skanska Norge har en overordnet målsetning om at vi skal være en pådriver for miljømessig gode løsninger i byggeprosess og byggeprodukt til beste for kunder, ansatte, omgivelser og samfunnet vi er en del av, sier prosjektsjef for Skanska, Eilev Lilleland, i en pressemelding.

Omfang

Bygningen består av fem hovedetasjer og tre mesaninetasjer over terreng i tillegg til én kjelleretasje (U1) med en mellometasje/galleri (U1G). Kjelleren strekker seg ut forbi fasadelinjene i vest under Operaallmenningen og i øst under Tverrgata. Dekkene som inngår i primærbæresystemet er den plasstøpte bunnplaten, plasstøpt dekke over kjelleretasje og biaksiale huldekkeelementer.

Foldedekket krager ut ca. 5m mot øst, mot Tverrgata, og blir belastet av utkragede dekker fra plan5 til plan 2 gjennom hengestag av stål fordelt langs dekkekanten og rundt dekkehjørnene. Den største utkragede delen av foldedekket i tak er mot Operaallmenningen og utgjør 18m.

Arbeidene starter opp begynnelsen av mai 2016 og avsluttes ved utgangen av 2017.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee