loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SAMLER KREFTENE: Per Kristian Jacobsen (til venstre), Eskild Andersen, Gudmund Stokke, Bård S. Hernes. (Foto: Nordic – Office of Architecture)
SAMLER KREFTENE: Per Kristian Jacobsen (til venstre), Eskild Andersen, Gudmund Stokke, Bård S. Hernes. (Foto: Nordic – Office of Architecture)

Sikter mot arkitekturtoppen

/ 2018-04-11 15:29:31

Norges største arkitektkontor får Norges største rådgivingsselskap  – Norconsult  – som hovedeier.

Norconsult og Nordic – Office of Architecture vil sammen løse de største arkitektur- og planleggingsoppgavene i Norden.

Kjøper 90 prosent

Nordic – Office of Architecture er arkitektene bak blant annet Gardermoen, St. Olavs Hospital og regjeringskvartalet. Nå blir Nordic en del av Norconsult-konsernet, men skal utvikles videre som eget selskap og varemerke.

Norconsult kjøper 90 prosent av aksjene. Nordic – Office of Architecture fortsetter med samme ledelse, og 11 partnere på eiersiden. Det skjer heller ingen endringer i Norconsults organisasjon som følge av transaksjonen.

– Selskapene utfyller hverandre godt, og med Norconsult får vi det vi det vi trenger for å videreutvikle en stor og langsiktig kvalitetskultur. Vi skal ha Norden som hjemmemarked og plattform for store, internasjonale oppdrag. Sammen blir vi enda sterkere i markedet, og bedre rustet til å møte det digitale skiftet i vår sektor. I sum gir dette bedre utviklingsmuligheter for alle arkitektene og rom for å skape fremragende arkitektur, sier styreleder og faglig leder Gudmund Stokke i Nordic – Office of Architecture.

Samarbeidet tidligere

Norconsult og Nordic – Office of Architecture har samarbeidet på en rekke prosjekter, som flyplassene Gardermoen og Flesland, LHL-sykehuset og sykehusene Førde og Aker.

– Vi viderefører Norconsults allerede sterke satsing på arkitekturfagene, og styrker nå begge selskapenes konkurransekraft. For oss var Nordic det åpenbare valget. De har solid kompetanse og en kultur som passer godt med vår. Sammen kan vi tilby solid, nordisk tverrfaglig kompetanse og erfaring innen samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.

Konkurransetilsynet må godkjenne

Nordic – Office of Architecture har 170 medarbeidere i Oslo, København og London. Norconsult har 3.350 medarbeidere ved 93 kontorer i Norge og internasjonalt. Transaksjonen er planlagt gjennomført før sommeren, forutsatt godkjenning fra Konkurransetilsynet.

Nordic – Office of Architecture  omsatte for 219 millioner kroner i 2016 og fikk et driftsresultat på 16,5 millioner kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse