loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Glava
FRISTES AV FRANSKMENN: Industrieventyret Glava kan bli en del av Saint-Gobain. Eierne er i dialog om oppkjøp. Foto: Glava.

Saint Gobain planlegger Glava-oppkjøp

Jan Erik Røine / 2017-06-14 19:59:43

–Det føles veldig naturlig, sier Glava-sjef Jon Karlsen.

Det franske industrikonsernet Saint-Gobain, som blant annet eier Brødrene Dahl, eier også 17,08 prosent av aksjene i Glava. Glava har produsert på Saint-Gobains Isover-lisens siden 1960.

Onsdag kveld sendte Saint-Gobain ut en pressemelding hvor det fremgår at de er i samtaler med eier-familiene og de øvrige aksjonærene i Glava om kjøp av deres aksjer. Samtalene skjer med støtte fra ledelsen i Glava, heter det i meldingen.

Glava positive

Glavagruppen er Norges ledende produsent og totalleverandør av isolasjon og tilhørende produkter. Glavagruppen består av morselskapet Glava AS, datterselskapet BoligEnøk AS og har cirka 350 ansatte. Glavagruppen hadde i 2016 en samlet omsetning på 1,6 milliarder kroner.

Glava skriver i en pressemelding at de er positive til et oppkjøp.

– Dette er en prosess vi i Glava støtter. Vi kjenner Saint Gobain godt og har allerede samarbeidet med dem i 82 år og de har vært minoritetseier siden 1993, understreker Jon Karlsen, administrerende direktør i Glava AS.

– Et eventuelt oppkjøp føles veldig naturlig. Det vil åpne nye muligheter for å videreutvikle selskapet, slik at vi kan gjøre en enda bedre jobb for våre kunder i det norske markedet, sier han.

Krever godkjenning

Transaksjonen er betinget godkjennelse fra konkurransemyndighetene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee