loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
LOKKEBUA: Med egen butikk lokker Sturla Nergård (til venstre) og Cato Myhre privatkunder til Økovent.
LOKKEBUA: Med egen butikk lokker Sturla Nergård (til venstre) og Cato Myhre privatkunder til Økovent.

Butikk som brekkstang

Georg Mathisen / 2017-08-18 11:24:31

Den selger for en million over disk. Men først og fremst skal ventilasjons­butikken i Trondheim sikre Økovent flere jobber.

– Hadde vi skullet tjene penger bare på vareflyt, så hadde vi åpnet nettbutikk, vi også, og sluppet kostnadene til lokaler. Men poenget er at vi prøver å selge jobben samtidig som vi selger varene, sier Cato Myhre.

Vokser

Den daglige lederen i Økovent er fornøyd med å ha egen butikk på Leangen i Trondheim. Her går det ut varer for en million kroner, men først og fremst kommer det inn flere kunder.

– Noen vil ha alt gjort for seg, mens noen vil gjøre det meste selv. Da må vi også være serviceinnstilte, understreker han.

Det går oppover for trondheimsbedriften. Litt fortere enn sjefen ønsker, egentlig. Nå har Økovent 16 ansatte, og én til er på vei. Planen var å bli 20, men ikke før i 2020.

– Hovedsakelig er vi en entreprenør som vil drive med ettermarked og service. Vi ønsker å være en lokal entreprenør, sier Cato Myhre.

Ny avdeling

Det har ført til at bedriften nettopp har åpnet den tredje avdelingen sin. I tillegg til Trondheim og Brønnøysund er det blitt Økovent-avdeling i Stjørdal.

– Det er allerede åtte stjørdalinger som jobber i dette firmaet. Det viser seg at du må ha en lokal tilknytning for å få forespørsler. Utenfor storbyen har de veldig tro på sine egne håndverkere og vil gjerne bruke lokale entreprenører. Da fant vi ut at det var fint for oss å komme oss innpå det som er den raskest voksende byen i Midt-Norge og den største i Nord-Trøndelag, sier Myhre.

De første jobbene er hentet inn fra det nye kontoret. Samtidig har Økovent store, faste kunder som Trondheim havn, Koteng Eiendom og Vennatrø-gruppen. Kommunene i Trondheim og Stjørdal har vært kunder, men er det ikke nå – noen ganger vinner du anbudet, andre ganger taper du.

Systemair og Novema er også eksempler på kunder som bruker eller har brukt Økovent regelmessig.

Raske, ikke billige

– Vi ser ikke på oss som noen billigbedrift. Det sier jeg til kundene våre. Vi tar kanskje fem eller ti kroner mer i timen, men så bruker vi bare halve tiden, og dermed sparer kundene på det, mener sjefen.

Han snakker gjerne om dyktige teknikere som har kompetanse både på inneklima og varmeanlegg, som ser helheten når de kommer inn på et teknisk rom og som dermed kan løse på en halvtime det som andre har brukt to dager på.

Folkenisje

– Det er sånn vi skaper tillit. Nisjen vår er å ha gode folk, sier han.

– Så har vi jo Ikea på den andre siden av veien for dem som ønsker noe billig, smiler Sturla Nergård.

Han er prosjektleder og samtidig ansvarlig for butikken til Økovent.

– Det er så mange kunder som er takknemlige for å ha funnet oss. De vet ikke hvor de skal henvende seg. Men vi har stort sett reservedeler på lager og kan hjelpe med det de vil ha gjort, sier Nergård.

Økovent leier inn montører når det kommer større prosjekter, men er opptatt av kvaliteten.

– Det er blitt sånn i bransjen i Trondheim at flere og flere firmaer har færre og færre montører, og så leier de inn rene montørfirmaer uten ansvar, ifølge Cato Myhre.

Fakta om Økovent

Økovent er et ferskt firma, men navnet er eldre. Opprinnelig startet Økovent i 2000. Ti år senere fusjonerte firmaet med konkurrenten Elnan, og et år etter det igjen ble det nye selskapet slått sammen med Istad Tekniske til det som ble hetende Totaltek Tekniske.

Det endte med konkurs i 2013. Etter konkursen gikk ti av de ansatte – brorparten av den tidligere serviceavdelingen for ventilasjon – sammen om å starte nytt selskap under gammelt navn.

I 2016 ble omsetningen 20,4 millioner kroner og driftsresultatet 0,7 millioner. Økovent har gått med overskudd hvert år siden nystarten.

Selskapet eies av Roar Myhre, Cato Myhre, Erik Øverkil, Odd Brede Skipsfjord, Kristian Vilvang, Jøran Fremstad Vilvang, Kristian Berg, Sturla Nergård og Daniel Berdahl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee