loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SJEFEN: Konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult. (Foto: Einar Aslaksen)
SVÆRT FORNØYD: Konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult. (Foto: Einar Aslaksen)

Rekordtall fra Norconsult

/ 2017-11-20 14:59:55

– Vi er svært fornøyde med å ha oppnådd rekordhøy omsetning og resultater i et tøft marked, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.

Omsetningen i tredje kvartal utgjorde 913 millioner kroner, , en økning på 9,7 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Driftsresultatet for kvartalet økte til 101 MNOK mot 82 MNOK i fjor. Driftsmarginen utgjorde 11,1 prosent.

Press på timeprisene

Så langt i år utgjør omsetningen 3,2 millIarder, noe som tilsvarer en økning på 6,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Samlet driftsresultat så langt i år utgjør 286 millioner kroner (mot 254 i 2016).

Driftsmarginen så langt i år er 8,9 prosent, mot 8,5 i samme periode i 2016.

– Vi er svært fornøyde med å ha oppnådd rekordhøy omsetning og resultater i et marked hvor konkurransen er tøff, og det er press på timeprisene. Vi opplever et høyt aktivitetsnivå innen mange av våre markedsområder, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.

Tre oppkjøp på tre måneder

I tredje kvartal kjøpte Norconsult rådgivningsselskapet BrannSafe AS, og styrket med det sin kompetanse innen brannteknisk rådgivning.

I tillegg overtok Norconsult selskapet ARA Engineering for å styrke posisjonen innen energi- og kraftoverføringsmarkedet. ARA Engineering leverer tjenester innen høyspenningsteknikk, som omfatter kraftledninger, kabelanlegg og transformatorstasjoner. Med overtakelsen av ARA Engineering er Norconsult nå også representert på Island og i Polen.

Også det danske arkitektselskapet Skovhus Arkitektur ble oppkjøpt i løpet av tredje kvartal. Med Skovhus Arkitekter styrker Norconsult sin posisjon for å levere tverrfaglig rådgivning i det danske markedet.

Mange nye prosjekter

Selv om markedet er krevende og det er mange som konkurrerer om oppdragene har Norconsult den siste tiden vunnet en rekke attraktive oppdrag.

Noen eksempler er kontrakt med Asker og Bærum Vannverk IKS (ABV) om gjennomføring av forprosjekt for nytt vannbehandlingsanlegg, prosjekteringsansvar i Bispevika for AF Gruppen,vannbehandlingsanlegg for Ringsaker kommune, hhv. Mesna og Moelv, elektrifisering av fergekaier på Vestlandet for Fjord 1, og Sjøfronten 1 i Molde.

Flere medarbeidere

Norconsult rekrutterer mer enn 250 nye medarbeidere årlig, og teller i dag over 3.100 fast ansatte. Nylig arrangerte selskapet rekrutteringskampanjen «Heads for Tomorrow» i forbindelse med UKA i Trondheim.

Kampanjen bidrar til å bygge omdømme og interesse rundt Norconsult blant nyutdannede studenter. Nylig kåret Universum Norconsult til en av Norges mest attraktive arbeidsplasser blant ingeniører. I løpet av tredje kvartal ansatte Norconsult flere dyktige senior-medarbeidere, blant annet ny kontorleder for henholdsvis Lillestrøm, Hamar og Stavanger, samt ny markedssjef i Region Vest.

Norconsult er Norges største og en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedriftene i Norden, med virksomhet som spenner over fem verdensdeler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse