loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VEKKER OPPSIKT: Norconsults bruk av spillteknologi på prosjektet Ulriken i Bergen, legges merke til også internasjonalt. (Illustrasjon: Norconsult / Baezeni)
VEKKER OPPSIKT: Norconsults bruk av spillteknologi på prosjektet Ulriken i Bergen, legges merke til også internasjonalt. (Illustrasjon: Norconsult / Baezeni)

Norconsult nominert til BIM-pris

/ 2017-09-13 09:48:49

Med bruk av spillteknologi på prosjektet Ulriken, er Norconsult en av åtte finalister til den internasjonale prisen AEC Excellence Awards.

– AEC Excellence Awards henger svært høyt i bransjen, og nåløyet for å nomineres som en av finalistene er veldig trangt. Derfor er det kjempegøy at vi får denne anerkjennelsen, det viser at det vi holder på med innen bruk av spillteknologi i prosjekt er banebrytende, sier Thomas Angeltveit, BIM-koordinator fra Norconsult.

Selskapet deltar i kategorien infrastruktur.

Spillteknologi til signalbefaring

Norconsult har hatt komplett ansvar for detalj- og byggeplan for nytt tunnelløp mellom Arna og Fløen i Bergen. Det nye tunnelløpet vil, sammen med dagens tunnel, gi dobbeltspor på strekningen, totalt ca. 8 kilometer.

Ny tunnel hadde gjennomslag 29. august i år og er drevet med tunnelboremaskin (TBM) som første jernbanetunnel i Norge. Arbeidet omfatter også ombygging av Arna stasjon og oppgradering av eksisterende Ulriken tunnel.

Norconsult har ansvaret for alle fagfelt og er i tillegg tildelt oppgaven med å visualisere hele strekningen Arna-Bergen for å kunne gjennomføre signalbefaring. Det er her spillteknologien er benyttet med stor suksess.

– Jeg vil skryte av prosjektledelsen til Bane NOR. De er teknologisk interesserte og gir oss muligheten til å drive med teknologisk innovasjonsarbeid. Det er gjennom slike initiativ at anleggsbransjen beveger seg fremover, sier Angeltveit.

145 prosjekter nominert

Dette er andre året på rad at et Norconsult-prosjekt er nominert til AEC Excellence Awards. I 2016 kom Vamma 12-prosjektet på 1. plass i kategorien «Energy and Natural Resources».

I 2017 er 145 prosjekter fra 32 ulike land nominert til den gjeve prisen, innen fire ulike kategorier. Vinneren innen hver kategori vil kåres under Autodesk University, verdens største BIM-konferanse, som arrangeres i Las Vegas i november. Konferansen arrangeres hvert år, og samler mer enn 10.000 deltakere fra hele verden.

Norconsult er Norges største og en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedriftene i Norden. Av selskapets 3.250 medarbeidere arbeider om lag 2.350 i Norge. Norconsult har 93 kontorer i Norge og internasjonalt. Hovedkontoret ligger i Sandvika utenfor Oslo. Selskapet er eid av medarbeiderne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse