loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Statsbygg signert 24. november kontrakt med Roschmann Konstruktionen aus Stahl und Glas GmbH om alabasthallfasaden ved det nye Nasjonalmuseet.

Signerte alabast-kontrakt

Jan Erik Røine / 2015-11-25 08:52:09

Denne uken signerte byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg kontrakt med Roschmann Konstruktionen aus Stahl und Glas GmbH om alabasthallfasaden ved det nye Nasjonalmuseet, til en verdi av 90 millioner kroner.

– Alabasthallen er det spektakulære ved det nye Nasjonalmuseet, og kan sammenlignes med et liggende fyrtårn. Fasaden skal oppfylle mange funksjoner og løsningen kan dermed sies å være innovativ, forteller Sandberg i en pressemelding.

Hallen er på 2.700 kvadratmeter og er et utstillingslokale som skal romme kontemporære utstillinger. Hallen er 7,30 meter høy og veggene består av resirkulert, miljøsertifisert glass. Ytterveggen er 1,20 dyp og skal oppfylle strenge sikkerhets- og klimakrav. Mellom de doble glassveggene er det LED-lys ut mot byen, solskjerming og mørkleggingsgardiner. På innsiden er det etset glass. Det er også mulig å dele hallen inn i tre mindre utstillingsarealer. Alabasthallen er 133 meter lang.

Roschmann er et tysk selskap etablert i 1952 og lokalisert i Bayern. De har kontor i Frankrike, Sveits og USA.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse
annonse
annonse