loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
EXIT DIGIBYGG: I mai starter Jan Myhre som eiendomssjef på Svalbard. (Foto: Statsbygg)
EXIT DIGIBYGG: I mai starter Jan Myhre som eiendomssjef på Svalbard. (Foto: Statsbygg)

Går av som sjef i Digibygg

Arne Kongsnes / 2018-01-30 13:21:30

Jan Myhre går av som sjef for Statsbyggs prestisjeprosjekt Digibygg. Årsaken er ny jobb på Svalbard.

Fra 1. januar 2017 har Jan Myhre (60) vært prosjektdirektør for Digibygg, Statsbygg store prosjekt der bygg skal planlegges utelukkende med digitale arbeidsprosesser.

Statsbyggs kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim bekrefter at Myhre slutter i løpet av våren. Han starter i ny jobb som eiendomssjef i Longyearbyen lokalstyre på Svalbard i mai.

– Jan Myhre er et friluftsmenneske og for ham er nok dette en drøm som går i oppfyllelse, sier Njaa Aschim til Norsk VVS.

Siste sjanse til å bytte

– Jeg har tenkt mye på dette og kom til at dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg blir 61 år om en måneds tid og dette er på en måte siste toget for meg, sier Jan Myhre selv.

Hans største bekymring i forhold til jobbskifte har vært prosjektets videre skjebne, ikke minst i forhold til ledelse.

SE MER: Videointervju med Jan Myhre om Digibygg

Jan Myhres nestkommanderende har vært prosjektleder Anett Andreassen.

– Hun vil fungere midlertidig i rollen som Myhres erstatter til en permanent løsning er klar, opplyser kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim.

– Jeg er veldig glad for at Anett har takket ja til å ta dette videre. Det gjør meg trygg på at dette vil gå bra også i fortsettelsen, sier Myhre.

Prosjektet videreføres

Njaa Aschim understreker at det mye omtalte prosjektet Digibygg skal videreføres.

– Vi har opplevd en overveldende respons fra både byggenæringen og andre fagmiljøer etter at planene om Digibygg ble lansert, sa Myhre i forbindelse med at han ble ansatt i jobben senhøsten 2016. Siden har han frontet Digibygg i en rekke sammenhenger.

Digibygg skal planlegges kun ved hjelp av digitale arbeidsprosesser. Det unike prosjektet skal gjennomføres ved bruk av de beste digitale verktøyene på markedet. Det ferdige bygget skal driftes ved hjelp av blant annet stordata, sensorteknologi og fjernstyring.

– Både teknologien og verktøyene til å forme et heldigitalt bygg finnes. Statsbyggs jobb blir å samle smarte løsninger og å løfte byggenæringen et viktig skritt mot det som blir framtidens bygg, sa den nye Digibygg-sjefen den gangen.

Bred bakgrunn

Den nå 60 år gamle elektroningeniøren har i over 40 år hatt et stort spekter av jobber i byggebransjen: elektriker, prosjekteringsleder, prosjektleder, byggherre og leder i Statsbygg. I tillegg har han jobbet med det digitale hamskiftet i byggebransjen gjennom BuildingSmart både i Norge og internasjonalt.

Fra 2. mai er det altså lokalstyret på Svalbard som får gleden av hans kompetanse.

Myhre opplyser at han regner med å stå i jobben helt fram til han skal starte opp i den nye på Svalbard.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse