loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
NYE EIERE: Nord Kapitalforvaltning overtar aksjemajoriteten i Tromsø-selskapet Kuldeteknisk, mens gründerne Frode Berg og Tor Vangberg fortsetter som betydelige aksjonærer.
NYE EIERE: Nord Kapitalforvaltning overtar aksjemajoriteten i Tromsø-selskapet Kuldeteknisk, mens gründerne Frode Berg og Tor Vangberg fortsetter som betydelige aksjonærer.

Kuldeteknisk klar for kraftig vekst

/ 2017-09-05 13:26:36

Nord Kapitalforvaltning overtar aksjemajoriteten i Kuldeteknisk AS.  Gründerne Frode Berg og Tor Vangberg fortsetter som betydelige aksjonærer.

Sammen har de planer om betydelig vekst i årene som kommer.

– Kuldeteknisk utvikler miljøvennlig teknologi som sikrer bærekraftig vekst i blå sektor, sier partner Anders Høifødt i Nord Kapitalforvaltning.

Startet i 2004

Gründerselskapet Kuldeteknisk ble grunnlagt i Tromsø i 2004 av Frode Berg og Tor Vangberg. Basert på egenutviklet teknologi leverer selskapet kjøleløsninger til fiskeri, næringsmiddelindustri, dagligvarebransjen og bygg. Selskapet omsatte for 139 millioner kroner i 2016, og veksten har fortsatt i 2017.

– Vi har alltid satset tungt på forskning og utvikling, og det er også bærebjelken i vår vekststrategi fremover. Gjennom partnerskapet med Nord Kapitalforvaltning har vi sikret oss en sterk medeier som kan bidra til å fortsette denne utviklingen og å løfte selskapet til neste nivå, sier Tor Vangberg, salgsleder og en av gründerne bak selskapet.

Gir bedre fisk

Løsningene Kuldeteknisk har utviklet de seneste årene har vitenskapelig dokumentert effekt gjennom økt kvalitet på fisken som produseres. Løsningene gir økt lønnsomhet og konkurransekraft for norsk sjømatnæring.

Kuldeteknisk har med SuperFreeze og SeaCool utviklet bærekraftig fryse- og kjøleteknologi som gjør fiskerinæringen i stand til å bevare fiskens opprinnelige kvalitet fra den hales om bord i båten, til den ligger på fatet til forbrukeren.

Historisk har svært miljøskadelige KFK-gasser (klorfluorkarbon) blitt brukt til kjøle- og kuldeteknologi.

– Utslipp av skadelige gasser fra kuldeanlegg har bidratt betydelig til global oppvarming. Vi i Kuldeteknisk benytter naturlige og miljøvennlige kuldemedium i våre løsninger, sier Frode Berg, teknisk leder og medgründer.

Mål: Øke markedsandelen

I 2017 var 197 land samlet og inngikk Paris-avtalen som er en ambisiøs utfasingsplan av skadelige gasser fra kuldeanlegg.

– Paris-avtalen betyr at global oppvarming kan reduseres med opp mot en halv grad ved århundrets slutt. Vår teknologi treffer derfor direkte et globalt behov for miljøvennlige løsninger for fremtiden, sier Berg.

Det totale kjølemarkedet i Norge anslås å være på rundt fire milliarder og i vekst. Markedet er fragmentert og preget av mange små aktører. Kuldeteknisk er i dag blant de ledende aktørene, og med Nord Kapitalforvaltning på laget mener selskapet det godt rustet til å kapre markedsandeler framover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse
annonse
annonse