loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Med ny energi inn i fremtiden

Jan Erik Røine / 2015-10-16 11:52:46

Østfold Energi fortsetter samarbeidsavtalen med INSPIRIA.

Østfold Energi og INSPIRIA science center har inngått en avtale som gjelder frem til 2018. Avtalen er viktig for å sikre videreføringen av tilbudet til skoleelever og lokalbefolkningen ellers, skriver INSPIRA i en pressemelding.
Siden åpningen i 2011 har INSPIRIA science center vært en viktig pådriver for å øke realfagskompetansen i fylket. Et av senterets hovedområder er energi, og det felles engasjementet for bærekraft og fremtidens energikilder fortsetter å binde Østfold Energi og INSPIRIA sammen.

– INSPIRIA er en ideell virksomhet og drives gjennom en inntektsmodell som fordeler seg på offentlige tilskudd, billettinntekter og partneravtaler med næringslivet. Bidraget fra Østfold Energi er viktig for oss fordi det gjør at vi kan fortsette å forbedre skoleprogrammene slik at vi kan øke realfagsgleden blant barn og unge i Østfold, sier administrerende direktør i INSPIRIA Geir Endregard.

 

Energifylket Østfold

Energi er gjennomtenkt fokusområde for INSPIRIA og springer ut fra senterets beliggenhet i ”energifylket Østfold”. Vitensenteret er oppdatert på ny forskning og forskningsresultater – spesielt når det gjelder fornybare energikilder og energigjenvinning.
– INSPIRIA har som mål om å være et foregangsenter for energi i Norge og Europa. Som produsent av fornybar energi er vi stolte av at det finnes en så sterk og fremtidsrettet aktør i Sarpsborg. Det er en glede å støtte INSPIRIA, sier administrerende direktør i Østfold Energi Oddmund Kroken.

 

Viktig formidling av fornybar energi og bærekraft

Kroken er spesielt opptatt av tilbudet senteret gir til alle skolene i Østfold.

-Det er barna som er fremtiden. De er viktige for utviklingen av morgensdagens energiløsninger. Skoleprogrammene til INSPIRIA tar for seg kompetansemål i kunnskapsløftet omkring fornybare energikilder og energigjenvinning, og håpet vårt er at barn og ungdom blir nysgjerrige nok til at vi i energibransjen kan rekruttere nye lyse hoder de kommende årene, avslutter Oddmund Kroken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee