loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Grundfos Norge, Truls Lystang

Grundfos feiret 25 år

Jan Erik Røine / 2015-09-22 12:36:19

Den 8. september feiret Grundfos 25 årsjubileum og innvielse av nytt hovedkontor i Oslo.

145 av selskapets kunder, samarbeidspartnere og støttespillere var til stede da Grundfos feiret jubileum og nytt hovedkontor. Dagen ble markert sosialt, med lunsj og mingling i nye lokaler, og faglig i form av et miniseminar med temaet bærekraft.

– Vi har valgt å sette fokus på utfordringene omkring bærekraftig utvikling og hva det betyr for vår bransje, sa administrerende direktør, Truls Lystang, da han innledet miniseminaret.

En utrolig utvikling

Historien til Grundfos i Norge startet i 1949 da den første pumpen ble sendt til Norge. Og i 1990 etablerte Grundfos seg med eget salgsselskap i Norge.

– Det har vært en utrolig utvikling. 25 år med mye hardt arbeid, vekst, innovasjon, teamarbeid og ikke minst godt samarbeid med kundene våre som har tatt oss dit vi er i dag, sa Lystang.

Store prosjekter

Sammen med kundene sine har Grundfos vært delaktig i en rekke store prosjekter; fra Gardermoutbyggingen, Telenorbygget på Fornebu og Operaen i Oslo, til sentralbanestasjonen og Barcode-rekka i Oslo.

– Den norske marineindustrien har dessuten tatt oss verden rundt, sa Lystang.

Verdens kuleste pumpeverksted

Bransjetreffet 8. september var også en innvielse av Grundfos sitt nye hovedkontor, som blant annet er utstyrt med et stort verksted.

– Verkstedet er det fremste i bransjen med det ypperste av test- og reparasjonsfasiliteter. Her vil det være mulig å teste ut nye muligheter for utvikling av pumper. Vi ønsker å være et kunnskapssenter og en møteplass for bransjen. I løpet av høsten vil vi også kunne ta i bruk en helt ny testrigg. Det ser vi virkelig frem til. I anledning dagen, hvor vi har rigget til med lyssetting og mer, må vi også kunne si at vi utvilsomt har det «kuleste» pumpeverkstedet i verden, sa Lystang med et glimt i øyet.

– Tenk nytt

Ifølge Nils Bøhmer, daglig leder i Bellona, er det viktig å tenke nytt hvis man skal løse klimautfordringene.

– Har man evnen og viljen til å ta i bruk nye løsninger og pumpeteknologi, så klarer man å løse klimautfordringene, sier han, og legger til at det ikke nødvendigvis trenger å bli en merkostnad ettersom energikostnadene går ned. De energieffektive løsningene lønner seg om man klarer å tenke nytt, sa han.

Mads Nipper, CEO hos Grundfos, avsluttet konferansen med å påpeke at Grundfos både skal tjene kundene sine og gi sitt bidrag til å løse to av verdens største utfordringer: energieffektivitet og tilgang til rent vann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee