loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VANT KONTRAKT: Slik blir den nye idrettshallen ved Hoppern skole i Moss, der GK Inneklima skal levere ventilasjonen (Illustrasjon: Jansen Arkitekter)
VANT KONTRAKT: Slik blir den nye idrettshallen ved Hoppern skole i Moss, der GK Inneklima skal levere ventilasjonen (Illustrasjon: Jansen Arkitekter)

Skoleventilasjon til 55 millioner

/ 2017-09-19 10:31:25

Nye Hoppern skole i Moss og Rustad skole i Ås får inneklima levert av GK Inneklima. Samlet kontraktsverdi er 55 millioner kroner.

GK Inneklima skal levere godt innemiljø ved den nye Breeam-sertifiserte Hoppern skole i Moss. Skolen og en tilhørende idrettshall skal bygges med massivtre og utstyres med solceller.

GK Inneklima skal stå for ventilasjonen.

Nøyaktig prosjektering

Skolen skal Breeam-sertifiseres som «Very good», mens idrettshallen skal holde passivhusstandard.

Rune Rosnes, prosjektutvikler for GK, forteller at de høye miljøambisjonene fører til flere utfordringer for ventilasjonsentreprisen.

– Ettersom det skal Breeam-sertifiseres, settes det krav til svært lav SFP (vifteeffektbehov). Vi må ha lavt trykk i kanalene, og dermed tilrettelegge slik at sjakter og føringsveier, samt teknisk rom, utformes på en slik måte at man reduserer trykkfallet i anlegget, forklarer Rosnes.

Gode føringer av kanalene krever god planlegging, og det er spesielt viktig i dette prosjektet.

– Siden skolen og idrettshallen skal bygges i massivtre, er vi avhengig av at de store hullene til kanaler er på plass når massivtremodulene leveres på byggeplass. Dermed må vi være nøyaktig i prosjekteringen, sier Rosnes.

GK Inneklima rykker inn på byggeplass våren 2018 og skolen og idrettshallen skal stå ferdig til skolestart 2019. Hovedentreprenør på prosjektet er AF Gruppen.

Tverrfaglig på Ås

Ved Rustad skole i Ås er den hittil største tverrfaglige kontrakten for GK i Østfold inngått. Her deltar både GK Inneklima, GK Rør og GK Elektro i leveransen.

Den nye skolen på Ås skal holde passivhustandard, og også her er det snakk om et skolebygg og en idrettshall.

– Her er vi veldig tidlig i prosessen, men disse prosjektene kommer til å gå parallelt, sier Rosnes.

Skolen og idrettshallen kommer til å ha et totalt areal på 11.718 kvadratmeter.  Også her er AF Gruppen hovedentreprenør.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse