loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SJEFEN: Marcus Kanewoff er administrerende direktør i Free Energy AS.
SJEFEN: Marcus Kanewoff er administrerende direktør i Free Energy AS. (Foto. Arne Kongsnes)

Kvalitetsstempel til Free Energy

/ 2017-10-05 12:42:26

Teknologisk Institutt (TI) bekrefter kvalitetene i Hybrid solar system fra Free Energy. I dag kan systemet få en ny pris.

I en nylig gjennomført kontrollmåling av COP-beregningene i Hyss (Hybrid Solar System) verifiserer Teknologisk Institutt i Danmark Free Energys egne målinger og beregninger.

Hva er COP? Enkelt forklart betyr en COP på for eksempel 5,0 at for hver kW du tilfører, gir pumpa deg inntil 5,0kW i varmeeffekt.

Dobbelt så høy faktor

Ved å benytte solvarme til varme- og varmtvannsberedning, og fremfor alt til varmepumpeeffektivisering (høyere innkommende brinetemperatur til kompressoren) gjennom store deler av året, oppnår Hyss en årsvarmefaktor for varme og varmtvann på 5-7. Dette er omtrent dobbelt så høyt som konvensjonell teknologi for bergvarmepumper påvist i de siste feltmålingene i Norge (Enova 2015), skriver selskapet i en pressemelding.

Hyss-systemets unike hybridvarmepumpe viser bedre resultater enn det som Free Energys egen nettapplikasjon rapporterer, og som nå også bekreftes på et akkreditert testanlegg hos Teknologisk Institutt i Danmark.

Målingene har vært utført i hele driftsområdet for å gi en så korrekt bedømmelse som mulig. I samtlige måleintervaller er den faktiske COP-en høyere enn det som Hyss-systemet selv beregner og presenterer.

Kombineres med solceller

Systemet reduserer behovet for tilført driftsenergi (elektrisitet) og reduserer både klimautslipp og driftskostnader. Ved å kombinere Hyss med solceller vil det være både praktisk og økonomisk mulig å skape nullenergihus og klimanøytrale bygg. Hyss oppfyller dermed konkurransekritieriene for klimapåvirkning, kostnadseffektivitet og muligheten for å skape plussenergihus.

Kan få pris i dag

Vant «Stora Inneklimatpriset» i 2016 

Skanskas konkurranse Deep Green Challenge. Skanska ønsker med denne konkurransen å finne nye grønne tekniske løsninger for å redusere klimapåvirkningen og skape klimanøytrale prosjekt.

Bedømmelseskritieriene har fem hovedpunkter:

  • Klimapåvirkning
  • Kostnadseffektivitet
  • Kvalitet
  • Innovasjonsgrad
  • Anvendelsespotensial

 

Av totalt 50 konkurrerende selskap har Free Energy gått til finalen med nettopp Hybrid solar system. Vinneren av de ti finalistene kåres i dag, 5. oktober på Skanskas hovedkontor i Stockholm.

OPPDATERING: Vinneren ble Rymddusch

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse