loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SEPTEMBER 2017: Multiconsults oppkjøp av Hjellnes-konsernet skal etter planen være klart i september. Her ser du konsernsjef Christian Nørgaard (t.v.) i Multiconsult og administrerende direktør Geir Knudsen I Hjellnes Consult.
SEPTEMBER 2017: Multiconsults oppkjøp av Hjellnes-konsernet skal etter planen være klart i september. Her ser du konsernsjef Christian Nørgaard (t.v.) i Multiconsult og administrerende direktør Geir Knudsen I Hjellnes Consult.

Ett skritt nærmere oppkjøp

Arne Kongsnes / 2017-06-02 10:09:30

– Prosessen forløper som planlagt, sier styreleder Terje Valebjørg i Hjellnes Holding etter at generalforsamlingen denne uka behandlet intensjonsavtalen om Multiconsults oppkjøp av Hjellnes Consult AS og Johs Holt.

Flere kommentar ønsker ikke styrelederen i Hjellnes Holding å gi. Hjellnes Holding er selskapet som eier Hjellnes Consult, der Valebjørg også er styreleder. Hjellnes Consult eier for øvrig alle aksjer i Johs Holt.

Generalforsamling

Tidligere i mai ble det kjent at Multiconsult har inngått en intensjonsavtale med styret i Hjellnes Holding AS om kjøp av alle aksjene i Hjellnes Consult AS og Johs Holt AS.

Oppkjøpet er underlagt godkjenning av Hjellnes Holding ASs ordinære generalforsamling, som altså ble holdt den uka.

Kontanter og aksjer

Det økonomiske oppgjøret vil være en kombinasjon av kontanter og aksjer i Multiconsult. Oppkjøpet er planlagt fullført i september 2017.

Ifølge Skatteetatens aksjonærregister er det 135 aksjonærer i Hjellnes Holding AS som eier fra 10 til 17.580 aksjer. De tre største er:

  • Egil Sormbroen 8,21 % av aksjene
  • Olav Solbjør 5,75 %
  • Espen Lunde 3,60 %

 

Rustet for vekst

Multiconsult ASA og Hjellnes-gruppen har operert i samme bransje i mange år. Selskapene er kjent med hverandre gjennom samarbeid i mange prosjekter, og avtalepartene har en felles oppfatning at de vil ha en sterk strategisk og kulturell form.

– Sammen med Multiconsult vil vi være enda bedre rustet til å sikre fortsatt vekst, ivareta våre grunnleggende verdier samtidig som vi opprettholder et høyt faglig nivå til glede for både kunder og medarbeidere, sa administrerende direktør Geir Knudsen og Gunnar Egset i henholdsvis Hjellnes Consult og Johs Holt da nyheten ble kjent.

Flere må godkjenne

En endelig avtale forutsetter en vellykket due diligence-prosess og godkjenning fra styret i Hjellnes Holding AS, styret i Multiconsult og Konkurransetilsynet.

«Due diligence» er en systematisk gjennomgang for å bekrefte de forutsetninger som ligger til grunn for verdivurdering av en bedrift.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse
annonse
annonse