loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VARME OG KJØLING: Entreprisen ved Campus Ås er tidenes største for AF Gruppen. (Illustrasjonsfoto: AF Gruppen/Hans Fredrik Asbjørnsen)
VARME OG KJØLING: Entreprisen ved Campus Ås er tidenes største for AF Gruppen. (Illustrasjonsfoto: AF Gruppen/Hans Fredrik Asbjørnsen)

Leverer varme og kjøling til Campus Ås

/ 2017-06-26 12:52:28

AF Energi & Miljøteknikk er tildelt kontrakten for varme- og kjøleanlegg på Campus Ås. Kontraktsverdien er 109 millioner kroner.

Entreprisen K302 Varme- og kjøleanlegg for Statsbygg på Campus Ås omfatter leveranse og installasjon av utstyr til kjøleproduksjon, varmegjenvinning og termisk kjøleenergilagring samt tilhørende distribusjonsnett.

63.000 kvadratmeter

Brutto bygningsareal er 63.000 m2 i tillegg til tekniske mellometasjer. Varme- og kjøleanlegget er planlagt delvis prefabrikkert i moduler og satt sammen på stedet for å sikre god kvalitet under produksjon og i leveranse.

Avtalen er en hovedentreprise og kontraktens verdi er estimert til 109 millioner kroner, eksklusiv moms.

Enorm utbygging: Campus Ås mer krevende enn å bygge sykehus

Største noensinne

Arbeidene starter i september 2017 og forventes ferdigstilt mai 2020.

– Vi er svært fornøyd med at Statsbygg har innstilt AF Gruppen som entreprenør for varme- og kjøleanlegget ved Campus Ås. Dette er den største energikontrakten for AF Gruppen noensinne, og tildelingen viser at våre innovative løsninger er plass- og kostnadseffektive, sier konsernsjef Morten Grongstad.

AF Gruppen omsatte for 6,3 milliarder i 2016 og fikk et driftsresultat på 695 millioner kroner.

Siste tilgjengelige regnskapstall (2015) for AF Energi & Miljøteknikk viser en omsetning på 225 millioner kroner og et driftsresultat på 21,5 millioner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse