loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Statssekretær Per-Willy Amundsen i Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Foto: KMD.

Endret TEK-veileder: Dette svarer KMD

Jan Erik Røine / 2016-03-03 11:42:48

Veiledning til løsninger for energiforsyning oppheves midlertidig.

Onsdag kom meldingen fra Direktoratet for Bygg kvalitet om at direktoratets veiledning til § 14-4 om preaksepterte ytelser til energifleksible varmesystemer oppheves midlertidig.

Overfor Norsk VVS forklarer statssekretær Per-Willy Amundsen i Kommunal- og moderniseringsdepartementet hvorfor de ba direktoratet om å, inntil videre, oppheve til TEK10 § 14-4 annet ledd.

– Departementet har mottatt flere henvendelser om mulige konsekvenser av den preaksepterte ytelsen som var angitt i veilederen. Vi ser behov for å utrede nærmere hvilke konsekvenser ulike innretninger i veiledningen vil kunne få, forklarer Amundsen.

– Vi har derfor bedt direktoratet om å inntil videre oppheve veiledningen til TEK10 § 14-4 annet ledd om preakseptert ytelse som beskriver andel av varmebehov som skal dekkes av energifleksible varmesystemer. Inntil dette er vurdert blir denne delen av veiledningen midlertidig opphevet.

– Vi tar sikte på at ny veiledningstekst er på plass 1. juli i år. Forskriftskravet gjelder like fullt, slik at bygg over 1000 kvadratmeter fortsatt skal ha energifleksible varmesystemer, sier Amundsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee