loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SIGNERING: Avdelingsleder Erik Økland i Veidekke (t.v.) og administrerende direktør Rigmor Hansen i Undervisningsbygg.
SIGNERING: Avdelingsleder Erik Økland i Veidekke (t.v.) og administrerende direktør Rigmor Hansen i Undervisningsbygg.

Veidekke bygger Ruseløkka skole

/ 2018-09-17 08:58:55

Veidekke og Undervisningsbygg har inngått kontrakt om bygging av nye Ruseløkka skole i Oslo. Oppdraget er en totalentreprise verdt rundt 370 millioner kroner.

Byggestart er i januar 2019 med planlagt ferdigstillelse i februar 2021.

Bygger høyt

Den nye skolen blir på 10.300 kvadratmeter fordelt på syv etasjer for 690 elever fra 1.-10. trinn. På grunn av tomtens størrelse må det bygges høyt for å beholde mest mulig av skolegården. Det vil også bli et grønt og spennende uteareal for elevene på taket.

– Ruseløkka skal ha en landsomfattende danse- og ballettlinje i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett. Dessuten skal det legges til rette for sambruk med nærmiljøet etter skoletid, forteller prosjektleder Øyvind Halvorsen i Undervisningsbygg.

Høye miljøambisjoner

Det er lagt opp til høye miljøambisjoner med et nesten nullenergibygg. Det skal bli solceller på deler av taket og i fasadene, i tillegg til utslippsfri byggeplass. For å få til dette er ett av tiltakene bruk av fjernvarme for å varme opp byggeplassen og til byggtørk, men også tilstrebe utslippsfrie og elektriske løsninger ellers på byggeplassen.

– Vi ser fram til å ta fatt på nok et spennende skoleprosjekt for Undervisningsbygg, som blir godt synlig i bybildet. Bærekraftige løsninger i alle faser av et byggeprosjekt er i tråd med Veidekkes miljøambisjoner, sier avdelingsleder for offentlige byggeprosjekter Erik Økland i Veidekke.

Prosjektet skal følge Oslo-modellens strenge krav for å sikre bruk av lærlinger og bekjempelse av arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse