loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SATSER STORT: De fem kommunene Oppgård, Ås, Frogn, Nesodden og Vesby satser nå stort på intelligente vannmålere.

- Tror intelligent måling er fremtiden

Jan Erik Røine / 2016-09-06 09:36:04

Fem kommuner i Osloregionen har nå investert i cirka 14 000 intelligente vannmålere og fjernavlesningssystem.

Det er den danske virksomheten Kamstrup som har inngått samarbeidsavtale om å levere intelligente målere til kommunene Oppegård, Ås, Frogn, Nesodden og Vestby kommune. Installasjonen vil foregå over en fireårs periode.

Mange muligheter

Ordren på de 14.000 intelligente MULTICAL® 21 vannmålerne vil, sammen med fjernavlesningssystem READy, gi en rekke fordeler både til kommunene og forbrukerne; begge parter vil få bedre innsikt i vannforbruket, og systemet vil gi kommunene mulighet til lå få beskjed om eventuelle lekkasjer og rørbrudd.

– Hos Kamstrup har vi fått en fremtidssikker løsning av høy kvalitet. Med en kompakt måler som gir oss mange muligheter for å optimere vårt nettverk og øke vår service til våre kunder. Og med disse vannmålerne behøver ikke forbrukerne lenger å avlese forbruket selv. Dette vil foregå automatisk med det nye avlesningssystemet. Vi tror på at intelligent måling er fremtiden og gleder oss til å benytte oss av de muligheter den gir, sier Hossein Karganrood i Oppegård Kommune, i en pressemelding.

En økende tendens

Hos Kamstrup ser de en økende tendens til å investere i intelligent vannmåling i Norden.

– Vi ser frem til et godt samarbeid og vi forventer at både kommunene og forbrukerne får stor glede av investeringen, uttaler Kristian Hammer, salgssjef hos Kamstrup i Norge, og ramser opp en rekke fordeler ved intelligent vannmåling:

Den innbyggede intelligens i målerne gir omgående beskjed til kommunen om unormalt høyt forbruk, som kan være tegn på begynnende lekkasje eller rørsprengning. Kommunen kan sikre at eventuelt vanntap minimeres hurtig og effektivt. Forbruker og kommunen kan på den måten spare både vann og penger. De intelligente målerne sikrer en langt hurtigere og mer nøyaktig avlesning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse