loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Nytt teknologibygg for undervisning og forskning ved UiT Norges arktiske universitet. Foto: Statsbygg

Åpner nytt teknologibygg

/ 2016-01-26 08:11:32

Det nye teknologibygget ved UiT Norges arktiske universitet i Tromsø har åpnet. Statsbygg har vært byggherre for bygningen som knytter sammen universitetets teknologiske og realfaglige miljøer.

Olje- og energiminister kommer for å markere åpningen. Nybygget ligger ved siden av Realfagsbygget, noe som har gjort det mulig å samle ingeniørfagene med realfagsmiljøene i fysikk, matematikk, kjemi og informatikk. Fagmiljøene vil dra nytte av samlokaliseringen, og bygget vil også være viktig for UiTs satsing på bærekraftig energi.

Norconsult AS (tidl. Arkitektstudio AS) har vært arkitekt for nybygget, som ble tatt i bruk ved semesterstart i august 2014.

Utnytter overskuddsvarme

Bygget har i tillegg til undervisningsrom og auditorier, laboratorier, verksteder og kontorer for fysikk-, realfag- og ingeniørutdanning.

– Videre er det tilrettelagt for installasjon av en tungregnemaskin som skal dekke byggets oppvarmingsbehov ved utnyttelse av overskuddsvarme. I tillegg er det installert fire skipssimulatorer i bygget, skriver Statsbygg i en pressemelding.

Tomta er planlagt bebygd i to trinn, og dette prosjektet utgjør byggetrinn 1.

Les her mer om nytt teknologibygg hos UiT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse