loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
NEI TIL BØRS: Styret i i Norconsult Holding AS, her ved styreleder Jan Oksum, sa i går nei til børsnotering av Norconsult.

Styret sa nei til børsnotering

Arne Kongsnes / 2016-09-30 08:55:42

Norconsult blir ikke børsnotert. Styret satser heller på å justere dagens modell for medeierskap.

Styret i Norconsult Holding AS vedtok i går sin innstilling til fremtidig eiermodell for selskapet, der børsnotering var ett av alternativene.

Justerer dagens modell

Styrets innstilling er at det bør gjennomføres flere justeringer av dagens modell.

Norconsult er i dag medarbeidereid, og så godt som samtlige av de rundt 2.200 ansatte i Norge er aksjonærer i eierselskapet Norconsult Holding AS.

Mange år med høy veksttakt og god lønnsomhet har bidratt til Norconsults posisjon som markedsleder i Norge, med tydelig internasjonal tilstedeværelse. Dette har også bidratt til betydelige verdier for selskapets aksjonærer.

– Vi skal beholde lederposisjonen og vi skal fortsette å utvikle aksjonærverdiene på en god måte. Dette er grunnleggende forutsetninger for styrets vurderinger knyttet til fremtidig eiermodell, sier styreleder Jan Oksum.

Vurderingene av eiermodellen ble initiert av styret i 2015 som en del av arbeidet med selskapets langsiktige vekststrategi. Selskapets nåværende eiermodell har vært uendret i 25 år.

En undersøkelse som ble gjennomført av og blant de ansatte viste at fire av fem ansatte som svarte, var imot en børsnotering. Det skrev budstikka.no tidligere denne uka.

Grundig prosess

Selskapet opplyser at styret har gjennomført en grundig prosess med løpende informasjon til aksjonærer og ansatte. Et utvalg nedsatt av styret har siden november 2015 hatt i oppgave å analysere dagens eiermodell og foreslå mulige fremtidige modeller. Arbeidet resulterte i en rapport der en justering av dagens eiermodell og børsnotering ble analysert som de to aktuelle alternativene til dagens modell.

Etter grundige diskusjoner har styret, ut fra en helhetsvurdering, kommet frem til en innstilling om å justere dagens eiermodell innenfor fortsatt 100 prosent ansatteierskap i selskapet.

– Som tillitsvalgt opplever jeg at denne prosessen har gitt de ansatte en fornyet bevissthet rundt egen eierrolle i Norconsult. Det mener jeg er sunt. Å ha aktive og engasjerte eiere er en styrke for ethvert selskap. Nå ser vi frem til å fullføre denne prosessen, sier Idunn Helen Kirkreit, som er tillitsvalgt for Afag og ansattvalgt styremedlem i Norconsult.

Styrets innstilling skal behandles i aksjonærmøte og generalforsamling i november.

Fakta om Norconsult

  • Norges største ingeniørselskap med hovedkontor i Sandvika og 49 andre kontorer i Norge.
  • Selskapet omsatte for 2,17 milliarder kroner i 1. halvår 2016. Driftsresultatet ble 171,9 millioner kroner (driftsmargin 7,9 prosent).
  • Datterselskaper i Norge, Sverige og Danmark og en global virksomhet med datterselskaper i Afrika (Sør- Afrika og Mosambik), Asia (Filippinene, Laos, Thailand og Malaysia) og i Sør-Amerika (Chile og Peru).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee