loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
MILLIARDINVESTERINGER: Sporveien skal investere for milliarder de neste årene. Dette bildet er tatt etter at utbyggingen av Ekebergbanen sto ferdig i 2017.
MILLIARDINVESTERINGER: Sporveien skal investere for milliarder de neste årene. Dette bildet er tatt etter at utbyggingen av Ekebergbanen sto ferdig i 2017.

Sporveien styrker byggherremiljøet

/ 2018-03-06 09:32:59

Nylig samlet Sporveiens nye utbyggingssjef, Hanna Rachel Broch, 80 prosjektmedarbeidere til «Utbyggingsdagen 2018» for å styrke eget byggherremiljø.

Sporveien står overfor en periode der entrepriser i milliardklassen skal utlyses.

Kompetanse ekstra viktig

– Vi er i en spennende tid med mange store og omfangsrike prosjekter foran oss, sier Broch.

– Sporveien har allerede et sterkt byggherremiljø med mange dyktige mennesker, men det blir ekstra viktig å legge vekt på kompetansebygging og utvikling for å imøtekomme prosjektene på best mulig måte.

Investerer 2 milliarder

Sporveien håndterer i 2018 et investeringsbudsjett på anslagsvis 2 milliarder kroner og opplever økt investeringsvilje som følge av befolkningsveksten.

Utbyggingssjefen forteller at Sporveien ruster seg for å kunne tilby økt kapasitet og mer kollektivtrafikk for pengene.

– Akkurat nå er vi i en fase hvor vi planlegger mange av prosjektene og kommer til å invitere til et leverandørmøte etter sommeren for å informere om kontraktene som kommer, sier Broch.

Mange prosjekter

Blant utbyggingsprosjektene er utbygging av Holtet trikkebase og Grefsen verksted, arbeid med trikkeinfrastruktur, oppussing av T-banestasjonen på Helsfyr, utvikling av infrastruktur og byrom på Majorstuen og omtrent 70 andre infrastrukturprosjekter.

Utbyggingsprosjektene henger blant annet sammen med Trikkeprogrammet, som innebærer innkjøp av 87 nye trikker.

– For å være rustet for ta imot nye trikker må infrastruktur utbedres og vi må ha kapasitet til å parkere og vedlikeholde trikkene, sier Broch.

100-dagersplanen

Selv har utbyggingssjefen lagt en tettpakket 100-dagersplan for sine første måneder i Sporveien, og er nå på dag 64.

– Sporveien har 3.700 ansatte og jeg har brukt mye tid på å bli kjent med organisasjonen, målsetningene og utfordringene. Vi har et stort samfunnsansvar og det er helt nødvendig å få tilbakemeldinger fra egne ansatte og samarbeidspartnere for å kartlegge og styrke eget byggherremiljø, sier Broch.

Hanna Rachel Broch begynte i stillingen som utbyggingssjef i Sporveien 1. januar 2018. Hun har tidligere over 20 års erfaring som blant annet prosjektdirektør i Sweco og konserndirektør i Skanska.

Ett svar til “Sporveien styrker byggherremiljøet”

  1. Essay sier:

    Thanks! And thanks for sharing your great posts every week!order a custom essay

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonsee