loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SAMARBEID: Næringsbyråd Geir Lippestad sammen med Caverions nøkkelpersoner i prosjektet på Trosterud skole: Morten Bakken (t.v.) og Rune Hansen. (Foto: Arne Kongsnes)

Skolesuksess for Caverion

Arne Kongsnes / 2016-11-04 14:15:54

Elever, foreldre og lærere på Trosterud skole jubler. Caverion har levert kraftig forbedret inneklima mens skolen har vært i full drift.

Merkedag for Trosterud skole i Oslo fredag og virkelig grunn til å feire. Hvem kan oppsummere bedre enn elevene selv. Hør bare her:

– Før var lufta her dårlig. Det hendte vi måtte sitte inne med jakkene på. Nå er det mye bedre å puste og mye lettere å konsentrere seg i klasserommene, sier elevrådsleder Kian Heggernes (10) og nestleder Hana Mir (11) ved Trosterud skole.

Caverion 761 elever - 259BEDRE SKOLEHVERDAG: Elevrådsleder Kian Heggernes (10) og nestleder Hana Mir (11) ved Trosterud skole.

Unikt prosjekt

Rektor Henriette Randsborg samlet hele skolen i skolegården for å feire.

– Takk til de som bestemmer, takk til de som betaler og takk til de som har bygget, sa hun til elevene og gjestene fra Oslo kommune, Undervisningsbygg, NHO og Caverion.

Caverion har levert sitt egen totalløsning «KlimaTak» på Trosterud skole. «KlimaTak» sikrer optimalt inneklima og har siden 1997 blitt videreutviklet. Systemet dekker rundt 2,5 millioner kvadratmeter i private og offentlige bygg i Norge.

Det unike nå er at jobben er gjort mens skolen er i full drift og den ble til og med ferdig to måneder foran tidsskjemaet.

18 klasserom, 6 grupperom og 1 base på Trosterud skole har nå fått installert et splitter nytt ventilasjonsanlegg.

Arbeidet startet da elevene tok sommerferie og alle utvendige og støyende arbeider ble gjennomført i sommerferien.

Kan spare milliarder

I overkant av 9 millioner kroner kostet jobben på Trosterud skole Oslo kommune og Undervisningsbygg.

Caverion fikk oppdraget etter å ha vunnet en innovasjons- og idékonkurranse i regi av Nasjonalt program for leverandørutvikling.

Multiconsults datterselskap Analyse & Strategi gjort en gevinstanalyse av anskaffelsen. Bare på Trosterud skole er det en beregnet gevinst på 10-12 millioner kroner, i tillegg til besparelser knyttet til tidsbruk og fleksibilitet.

Et konservativt anslag i gevinstanalysen viser at norske kommuner de neste 10 årene kan spare mellom 21-26 milliarder kroner på å rehabilitere ventilasjonen i skolebygg på en smart måte.

Gevinsten er knyttet til at kostnader til erstatningslokaler og transport av elever og lærer faller bort ettersom installasjonen kan skje mens bygget er i drift.

– Å finne på nye ting

Byråd Geir Lippestad lurte på om elevene visste hva innovasjon var og forklarte selv:

– Det er å finne på nye ting, og det har vi klart å få til her. Kos dere med den gode luften, hilste byråden for næring og eierskap i Oslo kommune.

Samtlige involverte skryter også av samarbeidet, ikke minst at alle var med fra starten av og dermed  kunne planlegge i fellesskap og sette felles mål.

Fakta

  • Caverion designer, produserer, drifter og vedlikeholder brukervennlige og energieffektive tekniske løsninger for alle typer bygg og industri.
  • Deres tjenester brukes blant annet i kontorbygg, butikker, boliger, offentlige lokaler, industrianlegg og infrastruktur.
  • Selskapet har en omsetning i overkant av 3,5 milliarder kroner (2015) og over 2.900 ansatte i Norge.
  • Caverion-konsernet hadde i 2015 en omsetning på ca. 23 milliarder kroner og nærmere 17.000 ansatte i 12 land i Europa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee