loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SVETTE SMIL: Trappefolket samlet i Holmenkollen.

Sammen i bratt treningsglede

Arne Kongsnes / 2016-08-10 08:00:57

600 trappetrinn og du er på toppen av Holmenkollen. Møt Trappefolket, som elsker sosial trappetrening.

 Denne mandagskvelden skuer turistene lett forundret nedover trappene i unnarennet i Holmenkollen:

– What are they doing, mumles det mens nesten 70 mennesker i alle aldre løper og går opp og ned trappene med stadig stigende puls.

Se bilder fra treningen her

 • HOPPSANN: Full fart i trappa.
 • VVS-FOLKET: VVS-bransjen er godt representert hos Trappefolket.
 • GLEDE: Lasse Rypdal og Line Cecilie Lie
 • 1-2-3 HOPP: Strålende trening for legger og lår.
 • FAST FØLGE: DeWalt musikkspiller drevet av drillbatteri.
 • PRIMUS MOTOR: Lasse Rypdal fra Danfoss,
 • TRAPPER OVERALT: Hele anlegget i Kollen brukes.
 • OPP OG NED: ... og sidelengs
 • TØFT: Entreprenør Andreas Weidemann Voraa (51) fra Voraa Entreprenørfirma tar ut de siste kreftene.
 • LIKE BLID: Hilde Hoel (37) i VVS Eksperten AS holder humøret oppe.

Primus motor og kontaktperson i Trappefolket, Lasse Rypdal, har svaret:

– Vi trener. Det blir 1.500-2.000 trappetrinn i løpet av en treningsøkt, forklarer salgsingeniøren i Danfoss, som selv har sportslig bakgrunn som triatlet (triatlon-utøver).

Hver mandag – uansett vær

 Dette er den 145. mandagen på rad Trappefolket trener i Kollen siden starten høsten 2013. Hver mandag 18.00 – 19.15. Ingen unntak, ingen forbehold.

– Det er kanskje tre-fire mandager i året noen av trappene blir litt glatte på grunn av snø, men vi finner alltid en trapp vi kan løpe i. Du glemmer fort at det er 20 minus, trappetrening gjør deg varm på 10-15 sekunder, sier Rypdal.

Nesten 70 deltakere er på plass denne mandagen, et titall av dem fra VVS-bransjen. De kommer i alle aldre og fasonger. Kjønnsfordelingen er omtrent 50/50 og alle vi snakker med understreker det sosiale ved å trene sammen uansett form og ambisjoner.

Derfor trener vi i trapper – ved fem av dem

Navn: Øystein Jahrmann (31) Stilling og firma: Energiingeniør AF Gruppen Bosted: Oslo Derfor trener jeg i trapper: – For å komme i bedre form, bra for syklingen. Rekorden min i Kollentrappa: 5.20 Favorittduppeditt trening: Vannflaske.
Navn: Hilde Hoel (37) Stilling og firma: Markedssjef i VVS Eksperten AS Bosted: Oslo Derfor trener jeg i trapper: – Bra for spensten, hyggelig og sosialt og et supplement til løpetreningen. Rekorden min i Kollentrappa: – Nei, det vet jeg ikke. Favorittduppeditt trening: Pulsklokka.
Navn: Mathias Greve (42) Stilling og firma: Prosjektleder AF Gruppen Bosted: Oppsal Derfor trener jeg i trapper: – Veldig effektiv trening – morsomt at vi er så mange. Rekorden min i Kollentrappa: 4.52 Favorittduppeditt trening: Pulsklokke står på ønskelista.
Navn: Line Cecilie Lie (29) Stilling og firma: Markedsrådgiver i Hjellnes Consult AS Bosted: Oslo Derfor trener jeg i trapper: – Fantastisk trening, effektivt og gøy. Rekorden min i Kollentrappa: – Jeg tør ikke ta tida. Favorittduppeditt trening: Pulsklokka og Strava-appen.
Navn: Andreas Weidemann Voraa (51) Stilling og firma: Entreprenør, Voraa Entreprenørfirma Bosted: Haslum Derfor trener jeg i trapper: – Gøy, god trening, sosialt og hyggelig. Rekorden min i Kollentrappa: 5.43 Favorittduppeditt trening: – Ungene mener jeg må få meg pulsklokke.

 

De tre S-er

Musikken runger fra en DeWalt musikkspiller som VVS-folket nok liker ekstra godt, den drives av samme type batteri som du bruker til drillen.

– Unngå syre, gå eller ta pause hvis du merker den kommer, formaner Rypdal til den stadig voksende deltakerskaren før oppvarmingen starter.

LES MER: Følg Trappefolket på Instagram

Han mener trappetrening er glimrende trening basert på tre S-er: Snert, spenst og styrke.

– Dette er effektiv muskeltrening som for eksempel styrker leggmusklene til løpere og lårmuskulaturen til syklister.

Til topps på under tre minutter

 Sportslig er løpet KollenTrappa høydepunktet. I juni år gikk løpet for første gang helt til toppen av tårnet, altså der skihopperne setter utfor. 600 trappetrinn. Raskest var den tidligere turneren Ferdinand Bohne  med tida 2.36,0. Rypdal selv ble nummer 24 med 3.12,2, knappe fire sekunder foran raskeste kvinne, Nicoline Baartvedt.

Tidligere gikk løpet over 350 trinn med mål opp mot hoppkanten.

Spesialtillatelse

 Trappefolket er faktisk de eneste som får lov å trene i trappene opp langs hoppbakken, takket være et godt samarbeid med Bymiljøetaten. Siden trappene ikke tilfredsstiller dagens sikkerhetskrav, må Trappefolket signere en egenerklæring om at treningen skjer på eget ansvar.

 Legendarisk julebord

 Om treningen kjennes slitsom ut, kan deltakerne rette blikket mot Skiforeningens lavvo, der årets julebord skal arrangeres.

– I fjor var vi 96 deltakere på julebordet og løp rundt i nissekostymer i lyset fra 600 fakler, forteller Rypdal, som minner om at alle er hjertelig velkommen til å trene.

 

Fakta om Trappefolket 

 • Startet opp i oktober 2013
 • Trener hver mandag, uansett værforhold i svingtribunen klokken 18.00 til 19.15.
 • Se etter et 4 meter høyt beachflagg, og lytt etter musikken.
 • Trappefolket representerer alle nivåer og alle aldre.
 • Trappefolket arrangerer trappeløpet KollenTrappa  og oppfordrer også medlemmene til å delta i Barcode Challenge 25. august og KollenOpp 10 .september.
 • Treningen er gratis. Tuftet på frivillighet og driver heller «kollekt» i ny og ned hvor folk betaler etter eget ønske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse