loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
DE UTVALGTE: Det er stor interesse blant studentene ved NTNU for Norconsults «De 100 utvalgte». Foto: Spætt film

Norconsult ansetter 100 studenter

/ 2016-10-27 12:14:12

Norges største rådgiverbedrift skal bli enda større. Norconsult er på jakt etter «De 100 utvalgte» – nyutdannede studenter med en helt spesiell kompetanse. 

Med over 3.000 medarbeidere på verdensbasis, hvorav 2.200 i Norge, skal Norconsult fortsette å vokse.

I løpet av 2017 skal landets største tverrfaglige rådgiverbedrift ansette 100 nyutdannede studenter. Totalt for året vil selskapet vokse med 200 nyansatte, både seniorer og nyutdannede.

Norconsult er på jakt etter ny kompetanse blant studentene, og bruker videointervju for å finne de beste kandidatene.

– Som et ledd i Norconsults strategiperiode, der kunde og marked står helt sentralt, leter vi i rekrutteringen etter profiler som er gode til å presentere budskap, og som evner å jobbe med kunderelasjoner og salg, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.

Bruker videointervjuer 

Selskapet bruker nye metoder for å rekruttere de beste. Som et virkemiddel i å tiltrekke seg de beste profilene bruker selskapet videointervjuer. På NTNU i Trondheim har Norconsult plassert en seks kvadratmeter stor, blå boks. Inne i boksen er det montert et kamera slik at studentene kan spille inn en film av seg selv der de besvarer tre spørsmål. Filmene blir vurdert i tillegg til ordinær søknad og CV.

Kampanjen er landsdekkende. Studenter ved andre utdanningsinstitusjoner enn NTNU kan sende inn film, CV og søknad gjennom andre kanaler.

– Når vi skal ansette 200 nye medarbeidere i 2017, sier det seg selv at Employer Branding er svært viktig for Norconsult. Vi har derfor en ressurs som er dedikert til å jobbe strategisk på dette området, og koordinere det viktige arbeidet med å sikre bredest mulig oppmerksomhet rundt Norconsult blant de kandidatene vi ønsker å nå, sier Fride A. Hærem, konserndirektør for stab i Norconsult.

Hele denne uka

I filmen skal man svare på tre spørsmål. Disse skal gjøre Norconsult bedre kjent med søkerne, og samtidig gi søkerne en mulighet til å vise hvem de er. Boksen vil stå på NTNU Gløshaugen i uke 43, og vil forhåpentligvis oppleves som en spennende og utradisjonell måte å søke jobb på.

Hvem de 100 utvalgte blir, gjenstår å se.

Norconsult er Norges største og en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedriftene i Norden, med virksomhet som spenner over fire verdensdeler. Selskapets tjenester er rettet mot samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Norconsult er engasjert i prosjekter innen bygg og eiendom, samferdsel, energi, industri, vann og avløp, olje og gass, miljø, plan, arkitektur, sikkerhet og IT.  Av selskapets 3.000 medarbeidere arbeider om lag 2.200 i Norge. Norconsult har 79 kontorer i Norge og internasjonalt. Hovedkontoret ligger i Sandvika i Bærum. Selskapet er eid av egne medarbeidere.

LES MER: Styret sa nei til børsnotering

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse