loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Skal få et komplett utvalg i løpet av 2015

Jan Erik Røine / 2015-08-20 12:42:40

Innen utgangen av året skal NIBEs produktutvalg av inverterstyrte bergvarmepumper bli komplett.

NIBE F 1255, NIBEs serie av inverterstyrte bergvarmepumper med trinnløs regulering av varmeeffekten, har allerede vært på markedet siden 2013, forteller Gunnar Solem, salgsdirektør i ABK Klimaprodukter.

– Da introduserte NIBE den foreløpig største modellen: 4-16 kW. Denne størrelsen passer til store hus og barnehager, og til oljefyrsutskifting – og var en suveren testvinner hos SP i Sverige, sier Andreas Johnsson, produktsjef for bergvarme i NIBE Energy Systems.

– Mindre behov for spisslast

I 2014 kom en mindre modell: 1,5-6 kW, beregnet på nye boliger med lavt energibehov. Den kommer både i 3-fas 400V, 1- eller 3-fas 230V. Begge disse modellene er allerede blitt en stor salgssuksess i både Norge og Sverige kan Solem fortelle.

Nå kommer mellom-størrelsen, 3-12 kW, som skal møte behovet i det største markedssegmentet for oljefyrerstatning, som blir ansett å være 8-10 kW effekt.

– Egenskapen til inverterstyrte bergvarmeprodukter er at man får mye bedre tilpasning av varmeeffekten i forhold til byggets faktiske behov. I tillegg kan man dimensjonere effektdekningen til tilnærmet 100 prosent, sier Solem.

En av/på-styrt varmepumpe dimensjoneres normalt til mellom 40-70 prosent effektdekning, og trenger da hjelp fra el-kolbe når behovet er der.

– Fordelen for forbruker med høyere effektdekning er at det er mindre behov for spisslast på kalde dager. Det gjør at huseieren vil ha behov for å kjøpe mindre effekt fra nettleverandøren. Vi må regne med at forbrukere innen få år vil måtte betale for den maksimale effekten huset trekker, slik som på 1970-tallet, legger Solem til.

Kan styre fra Iphone og PC

Inverterstyringen muliggjør også mindre behov for akkumulering enn av/på-teknologien. Fordelen for kunden er at anlegget derfor blir mindre plasskrevende.

– NIBEs Inverterstyrte varmepumper har testvinnende SCOP (årsvarmefaktor). Høy årsvarmefaktor betyr høy energieffektivitet, lavere strømforbruk og dermed høyere lønnsomhet, sier Solem.

– Alle NIBEs produkter kjennetegnes av brukervennlighet og kan intuitivt styres fra frontpanelet. De aller fleste har også NIBE Uplink og kan i tillegg styres fra Iphone og Android og fra PC sier Solem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee