loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
- Vi vil vise at energisparing er en ledestjerne som har betydning for verden, sier Regins salgssjef Stefan Blom. Her sammen med juryformann og administrerende direktør i Regin, Leif Brattschöld. (Foto: Johan Hervéus)

- Energisparing er en ledestjerne

Synnøve Prytz Berset / 2016-04-28 06:00:37

Prisen Regin Energy Saving Award ble delt ut for første gang under Nordbygg 2016. I kategorien «Mest fremtidsrettet løsning» vant norske JoTe Systems og deres løsning for Stortinget.

Den globale konkurransen retter seg mot energismarte prosjekt hvor man har jobbet ekstra hardt for å spare energi.

– Vi vil vise at energisparing er en ledestjerne som har betydning for verden, sier Regins salgssjef Stefan Blom.

Fokus på nytten

Konkurransen Regin Energy Saver Awards løfter frem installatører og entreprenører av bygningsautomatisering som sparer energi ved hjelp av Regins produkter og intellligente system. Tanken er å forflytte fokus fra selve produktene til nytten de faktisk gjør.

– Nytenking, kreativitet, innovasjon og fokus på forenkling i alt det vanskelige er faktorer som utgjør en forskjell – ikke bare i utviklingen av produkter, men også i selve produksjonen. Det er det vi vil vise med denne prisen, sier Blom.

Mest innovativ

Tre priser ble delt ut til effektive og innovative løsninger som bidrar til at boliger krever mindre energi: En for den mest energibesparende løsningen, en for den mest innovative løsningen og en enkel løsning med stor effekt.

– I kategorien for «Mest fremtidsrettet løsning» var vinneren norske JoTe-systems og deres løsning for Stortinget.

I juryen har det sittet representanter fra Energimyndigheten, E.ON, tre leilighetsselskap og AB Regin.

– Med små, enkle virkemiddel kan du faktisk utrette noe. Alle vet at 40 % av Europas totale energibruk kommer fra boliger, sier Blom.

Stortinget

I nesten 30 år har Jote Systems kontinuerlig jobbet med å modernisere Stortinget, og i dag er bygget både energieffektivt og fremtidsrettet. Det er dette arbeidet som har resultert i at selskapet vant Regin Energy Saver Award for årets mest framtidsrettede installasjon.

– Det føles bra å få denne prisen. At noen bekrefter verdien av jobben vi har gjort over så mange år signaliserer at vi er oppe på det nivået vi skal være. Det har vært hardt arbeid siden første dag, sier Bjørn Vidar Teigen, administrerende direktør i JoTe Systems.

Gammel og ny teknikk

En av styrkene som juryen pekte på ved løsningen er at man har kombinert eldre teknikk som ennå fungerer godt, med dagens mest moderne teknikk. I tillegg har man vurdert hver detalj for å oppnå størst mulig energibesparelse.

– Det er viktig å spare energi. En liten detalj i planleggings- og installasjonsfasen kan bety stor besparelse i driftssituasjonen. Det er også viktig å ikke glemme de systemene som har vært i drift i noen år. De har ofte et stort potensial for å spare energi og samtidig forbedre komfort og inneklima for sluttkunden, sier Teigen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee