loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SETT FRA VANNET: Høyhuset "Nordisk lys" sett fra vannet. (Illustrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter og C F Møller)
SETT FRA VANNET: Høyhuset "Nordisk lys" sett fra vannet. (Illustrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter og C F Møller)

Slik blir høyhuset på Oslo S

/ 2018-08-27 09:41:07

Bane NOR Eiendom og Reiulf Ramstad Arkitekter har inngått avtale om å jobbe videre med utviklingsprosjektet «Nordisk lys» på Oslo S.

I januar i år ble Reiulf Ramstad Arkitekter og samarbeidspartnere* kåret som vinner av Bane NOR Eiendoms begrensede plan- og designkonkurranse som gikk ut på å designe et nytt høyhus på Oslo Sentralstasjon.

Reiulf Ramstad Arkitekter vant konkurransen med prosjektet «Nordisk lys».

Grunnlag for reguleringsplan

Avtalen innebærer at Bane NOR Eiendom og Reiulf Ramstad Arkitekter skal utvikle prosjekt «Nordisk lys» videre. Arbeidet skal danne grunnlag for å utarbeide en reguleringsplan for prosjektet.

– Vi er glad for at arbeidet med å videreutvikle Oslo S, nå er i gang, og er kjempefornøyd med å ha med oss Reiulf Ramstad Arkitekter på laget. Vi har stor tro på «Nordisk lys» som prosjekt, og gleder oss til den videre utviklingen, sier utviklingsdirektør Morten Austestad i Bane NOR Eiendom.

Første skritt i videreutviklingen

Prosjekt «Nordisk lys» inngår i Bane NOR Eiendoms omfattende og langsiktige planer om å videreutvikle hele Oslo Sentralstasjon.

Oslo S er Norges desidert mest sentrale, største og viktigste kollektivknutepunkt. I årene framover skal stasjonen forbedres og tilrettelegges for mange flere reisende.

– I tillegg er det et viktig mål for oss å utnytte arealene på knutepunktet best mulig og legge til rette både for flere arbeidsplasser og et bedre tjenestetilbud for de reisende, sier Austestad.

*C. F Møller Arkitekter, Bollinger + Grohmann Ingenieure, Baugrundinstitut Franke-Meißner und Partner og Transsolar Climate Engineering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse