loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Her får Statsbygg en viktig pris for 1814-stil

Jan Erik Røine / 2015-08-18 13:16:57

Eidsvollsbygningen er blitt restaurert tilbake til 1814-stil.

Eidsvollbygningen er blitt restaurert for 384 millioner kroner og fremstår nå, både farge- og interiørmessig, slik riksforsamlingsmennene så det i 1814.

Nylig mottok Statsbygg den prestisjefylte EUs kulturminnepris, «Europa Nostra Award», for Eidsvollsbygningen, som ble restaurert i forbindelse med grunnlovsjubileet i 2014.

… og Multiconsult har bidratt på rådgiversiden:

http://norskvvs.no/article/20150617/NYHETER/150619985/1014&ExpNodes=1003

– Dette er en stor anerkjennelse for Statsbygg

Med sin kompleksitet og en kostnadsramme på over 380 millioner er restaureringen av Eidsvollsbygningen regnet som den mest omfattende i sitt slag i Norden.

Prosjektet har bidratt til å ivareta Europas kulturarv, mener juryen.

– Dette er en stor anerkjennelse for Statsbygg, og vi er stolte over å motta denne prisen, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.

– Restaureringen av Eidsvollsbygningen har vært en omfattende, men givende prosess, sier prosjektleder Lasse Kwetzinsky, sitert på hjemmesiden til Statsbygg.

– Målet med restaureringen har vært å tilbakeføre bygningen til slik den kan ha sett ut i 1814, men også å bevare eiendommen og å forebygge fremtidig skade. En annen viktig oppgave har vært universell utforming av eiendommen, tilføyer Kwetzinsky.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonsee