loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VINNERFORSLAGET: Helen & Hard vant med forslaget Våronna nabolag på Manglerud i Oslo, en boligblokk i massivt tre. (Illustrasjon: Helen & Hard)
VINNERFORSLAGET: Helen & Hard vant med forslaget Våronna nabolag på Manglerud i Oslo, en boligblokk i massivt tre. (Illustrasjon: Helen & Hard)

Helen & Hard vant Obos-konkurranse

/ 2017-06-08 16:05:16

Helen & Hard vant konkurransen om å tegne et klimavennlig boligbygg med nytenkende boligløsninger for Obos Nye Hjem.

Code Arkitektur, Futhark og Helen & Hard har alle levert forslag for boligene i Våronnveien 17 på Manglerud i Oslo – tre prosjekter og tre helt forskjellige konsepter. Helen & Hard vant med forslaget Våronna nabolag. Vinneren ble offentliggjort under Featurebuilt-konfransen i Sandvika i dag, torsdag 8. juni.

Fortsetter fredag: 400 påmeldt til FutureBuilt

– Helen & Hard har presentert et forslag som tilpasser seg naboene på en fin måte. Bygget er tiltalende og vi tror det kan bli et positivt og etterlengtet tilskudd til bomiljøet på Manglerud. Det er ikke en fasit, men forslaget viser robuste og tilpasningsdyktige løsninger som lar seg forme videre. Totalt er Våronna nabolag et prosjekt som vi tror vil vekke interesse, og det vil være en del OBOS sin miljøstrategi og ambisiøse visjon – bygge fremtidens samfunn og oppfylle boligdrømmer, sier Arvid Rosvold, prosjektleder i Obos Nye Hjem og juryleder for konkurransen.

ye miljøambisjoner

Programmet for Våronnveien 17 har utfordret konkurransedeltagerne til å tenke nytt, og det var mange krav som skulle innfris:

  • boligblokk i massivtre
  • nesten nullenergibygg
  • parkering redusert til en bilpool med to el-biler
  • gode sykkelfasiliteter
  • nytenkning på boligkvalitet med effektiv plassutnyttelse
  • gode felleskapsløsninger
  • gode utearealer på en liten tomt og bruk av blågrønn faktor

 

Ifølge juryen er vinnerprosjektet et sterkt sosialt konsept som dyrker den sosiale boformen i alle ledd. Bygget tilbyr fellesareal med flotte kvaliteter på bakkeplan både for beboere og naboer i området, og takterrasser bidrar til å gi et mangfold av uterom med ulike kvaliteter. Solceller gjør at taket også brukes som energikilde.

Fra FutureBuilt satt fagrådgiver Ulla Hahn i juryen, og hun mener miljøambisjonene Obos Nye Hjem har, er et viktig signal også for andre utbyggere.

– Obos Nye Hjem markerer seg i år med flere ambisiøse miljøprosjekter. Vi er veldig glade for å kunne samarbeide om denne innovative konkurranse for boliger på Manglerud sier Ulla Hahn.

Signalbygg for Obos

Våronnveien 17 er en hjørnetomt mellom blokkene til Plogveien Borettslag, et borettslag fra 1960 med 19 blokker og 464 leiligheter. Her har det tidligere stått et mindre næringsbygg som huset blant annet videobutikk og solstudio. Tomten har stått ubebygd siden 2009 etter at bygget brant ned. Tomten ligger nær kollektivknutepunkt og butikker, bare 300 m fra Manglerud T-banestasjon og Manglerud senter.

Boligblokken i tre får solceller på taket, felleskjøkken og flyttbare vegger.

– Oslo skal vokse med 200.000 boliger fram til 2050, og i samme periode skal byen bli klimanøytral. Økt bruk av tre kan bli nødvendig dersom Oslo skal klare å nå de ambisiøse målene. Tre er det meste miljøvennlige byggematerialet vi har. Obos ønsker med prosjektet på Manglerud å teste ut bruken av tre for å se på kostnadene sammenlignet med andre materialer, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

Målet er at Obos skal sende inn reguleringsforslag for prosjektet i Våronnveien 17 i løpet av høsten, det betyr byggestart tidligst høsten 2018. Går alt etter planen, er det klart for innflyttingsfest en gang mot slutten av 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee