loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
BÆREKRAFTIG: Grundfos deltok med Truls Lystang og Pia Yasuko Rask da DNV GL inviterte til diskusjon og debatt om hvordan FNs globale bærekraftsmål kan brukes som grunnlag og inspirasjon for forretningsutviklingen i næringslivet.

Bidrar til å nå FNs bærekraftsmål

/ 2016-11-01 13:25:34

DNV GL ba 17 virksomheter om å hjelpe til med å vurdere hvor sannsynlig det er at vi når bærekraftsmål. Grundfos er et av selskapene som har bidratt med innspill.

Rapporten «The Future of Spaceship Earth» er utarbeidet av norske DNV GL, og vurderer sannsynligheten for at verden oppnår FNs ambisiøse bærekraftsmål (Sustainable Development Goals – SDG) innen 2030.

FNs bærekraftsmål er en felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene.

Forretningsutvikling

Tirsdag 25. oktober samlet DNV GL næringslivsledere fra ulike sektorer, akademia og politikere i Operaen for å konkretisere hvordan disse globale bærekraftmålene kan brukes som grunnlag og inspirasjon for forretningsutviklingen i næringslivet.

17 virksomheter, som alle leder an i forhold til bærekraftsmålene, fikk muligheten til å gi sine innspill til arbeidet. Blant virksomhetene var Grundfos, som deltok med administrerende direktør Truls Lystang og Pia Yasuko Rask, senior responsibility and engagement manager. Hun deltok også i paneldebatten.

Å gjøre en forskjell

– Det er meget interessant å komme tettere på målene i en lokal sammenheng, i dette tilfelle den norske. Virksomheter kan gjøre så mye. For oss i Grundfos er det svært interessant å snakke om hvordan vi i samarbeid med våre kunder og partnere kan gjøre en forskjell som berører flere at de viktige målene, sier Pia Yasuko Rask.

Truls Lystang fremhever blant annet arbeidet innen norsk akvakultur, et område som er direkte knyttet opp mot andre bærekraftsmål.

– Noen av våre store, industrielle OEM-kunder opererer innen akvakultur. Våre pumper er viktige komponenter for å hjelpe dem med å oppnå sine mål knyttet til en bærekraftig drift, sier Lystang.

Brukes i kundekontakten

Han mener Grundhos har en rolle å spille for flere av bærekraftsmålene:

  • 2. Utrydde sult, oppnå matsikkerhet og bedre ernæring, og fremme bærekraftig landbruk
  • 11: Gjøre byer og bosettinger inkluderende, trygge, motstandsdyktige og bærekraftige
  • 14: Bevare og bruke hav og marine ressurser på en måte som fremmer bærekraftig utvikling

 

– Bærekraftsmålene blir en felles plattform for oss å samhandle med viktige kunder på, sier Lystang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee