loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SUKSESS: Prosjektleder Emma Otervik i Forsvarsbyggs energiledelsesprogram i aksjon på Driftskonferansen. (Foto: Lars Opstad)

Forsvarsbygg har spart 110 GWh

Jan Erik Røine / 2016-09-14 12:55:30

Landets største eiendomsforvalter – Forsvarsbygg – gjør det bedre enn forventet.

– Målet vårt har vært å spare 93 GWh innen utgangen av 2016. Nå ligger vi allerede på 110 GWh, fortalte prosjektleder Emma Otervik i Forsvarsbyggs energiledelsesprogram i sitt foredrag på Driftskonferansen 2016.

Høye mål

Som offentlig eiendomsaktør har Forsvarsbygg vært opptatt av å gå foran i jakten på kilowattimer. Listen er lagt høyt. 93 GWh spart innen 2016 var et hårete mål. Samtidig har tiltakene vært forholdsvis enkle.

– Over nitti prosent av reduksjonen har vi fått til ved å finjustere sentraldriftanlegg, installere varmegjenvinnere med høy virkningsgrad, jobbe med riktig mengderegulering av vannbåren varme og installere LED-lys der det er økonomisk forsvarlig, sier Otervik.

De siste ti prosentene har de oppnådd ved å endre holdningene til brukerne av byggene.

Lurer du på hvem som deltar på årets konferanse? Sjekk deltakerlista her!

– Det er snakk om enkle grep som å skru av lyset, lukke dører og ikke fyre for kråka. Dette har vi terpet våre militære leietakere på, og det gir resultater, forteller Otervik.

To faser

Forsvarsbyggs energiledelsesprogram har hatt to faser. Den første gikk fra 2007-2011 og reduserte forbruket med 100 GWh.

– Når fase to avsluttes ved utgangen av 2016, vil vi ha redusert energiforbruket med nærmere 30 prosent siden starten, sier Otervik.

LES MER FRA DRIFTSKONFERANSEN 2016: 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee