loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Statsbygg ønsker å utvikle samspill som gjennomføringsstrategi. Statsbygg har vært byggherre for det nye Teknologibygget ved UiT Norges arktiske universitet som hadde offisiell åpning 26. januar.

Bedre bygg med samspill-modell

/ 2016-02-02 07:40:27

Ved å trekke entreprenører tidligere inn i byggeprosjektene har Statsbygg spart tid, penger og fått bedre kvalitet på byggene.

Stadig flere av Statsbyggs byggeoppdrag gjennomføres som totalentrepriser og samspillsprosjekter.

I en totalentreprise inngår også prosjektering i tillegg til byggingen. I et samspillsprosjekt trekkes entreprenøren enda tidligere inn i utviklingen av selve prosjektet. Hensikten er å dra nytte av aktørenes samlede kompetanse i utviklingen av bygget.

Raskere og bedre

– Samspill har vist seg å gi lavere kostnad, raskere gjennomføringstid og bedre kvalitet, og er spesielt godt egnet for prosjekter som er teknisk utfordrende, i rehabiliteringsprosjekter og i arbeider med kulturminnebygg, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg, i en pressemelding.

I fjor ble hele 88 prosent av Statsbyggs ferdigstilte byggeprosjekter til over 10 millioner gjennomført som totalentreprise. Av disse var 19 prosent med samspill. I 2014 ble 59 prosent av de ferdigstilte prosjektene gjennomført som totalentrepriser, og ni prosent av prosjektene var med samspill.

Vil ha flere samspillprosjekter

– Som flere andre i bransjen ønsker vi å utvikle samspill som gjennomføringsstrategi. Vi jobber med å videreutvikle vår gjennomføringsmodell og kontraktsbestemmelser for samspillsprosjekter, sier byggherredirektøren i Statsbygg.

Finn hva er Samspillprosjekter?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse