loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Avfukting og avtrekks-ventilasjon i ett produkt

Jan Erik Røine / 2015-08-19 12:45:20

F-Tech har utviklet en ny versjon av F-Dry avfukteren.

Norges mest solgte rotoravfukter for fast installasjon kommer nå med mulighet for kontinuerlig drift på viften.

«F-Tech lanserer nå denne rotoravfukteren som er en oppdatert versjon av typene F-DRY200 og -300, suksessmodellen fra F-Tech som er blitt installert i flere tusen norske kjellere, bodanlegg og garasjer med mer,» skriver selskapet i en pressemelding.

Hold kjelleren tørr

Den nye avfukteren kommer med mulighet for kontinuerlig avtrekksventilasjon og avfuktning som slår seg på og av etter behov. Produktet skal hjelpe de som også har problemer med lukt og radongass.

– Tidligere trengte man både en avfukter for å løse fuktproblemer, og en vifte for å lufte ut vond lukt og radongass. Nå kan vi levere ett produkt som gjør begge deler, sier Monica Aarethun i F-Techs byggavdeling.

Hvis man bare installerer en vifte, vil man fort få problemer med fukt. Muren i vanlige norske kjellere er som oftest mange grader kaldere enn omgivelsene. Varmere luft har plass til mer vann i seg enn kaldere luft. Når den varme luften treffer de kalde kjellerveggene, blir den nedkjølt og kondenserer.

Ved å installere en vifte oppnår man bare at det kommer inn mer kald luft om vinteren som gjør kjellermuren enda kaldere, og dermed enda fuktigere om sommeren.

Radon og kjellerlukt

For å få bukt med vond kjellerlukt og radongass har mange imidlertid også behov for ventilasjon. Radongass er avgasser fra enkelte fjellarter, og Norge er ett av de landene i verden som har høyest konsentrasjon av radongass i inneklimaet.

Eksponering for radon kan føre til allergier og pustevansker, og kan på sikt føre til lungekreft.

Det er særlig eldre hus som har problemer med at radongasser siger inn fra grunnen, da nye hus bygges med radonsikring.

– Viften i avfukteren gjør at luften holder et konstant undertrykk, noe som skal hindre at radongassene siger opp fra kjelleren, sier Aarethun.

Denne nye funksjonen vil ikke påvirke prisnivået på rotoravfukteren, slik at man nå får både avfuktning og ventilasjon til samme pris som man tidligere bare fikk avfuktningsfunksjonen.

Rotoravfukteren er enkel å installere, og F-Tech ser at flere og flere velger «Gjør det selv»-pakken de tilbyr i nettbutikken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse